Preferujete skôr nepečené vegánske pečivo ? Vyskúšajte preslávený cheesecake.
Dezert tvoria dve vrstvy, a to krusta a syrová vrstva.
Existuje niekoľko vegánskych verzií a my vám teraz jednu poskytneme.
INGREDIENCIA NA KRUSTE
- 1/2 hrnčeka raw mandlí
- 1/4 hrnčeka sušeného kokosu
- 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
- 5 sušených datlí
- 3 lyžice mandľového mlieka
- štipka jemnej morskej soli
POSTUP
- Vyložte si guľatú formu na koláč papierom na pečenie, alebo použite silikónovú formu.
- Kuchynským robotom na čo najväčšie otáčky rozmixujte ovsené vločky, vykôstkované datle, sušený kokos, mandle a soľ.
- Znížte rýchlosť kuchynského robota a pridajte mandľové mlieko. Mixujte dovtedy, kým nevznikne lepkavá zmes.
- Zmes nalejte do formy a zatlačte ju napríklad lyžicou, alebo prstami.
INGREDIENCIA NA KRÉM
- 1 hrnček raw kešu orieškov (cez noc namočené vo vode)
- 1/2 hrnčeka semoliny (varené 10 minút)
- 1/3 hrnčeka roztaveného kokosového oleja
- ¼ hrnčeka mandľového mlieka
- ½ hrnčeka agávového sirupu
POSTUP
- Po dobu 10 minút varte semolínu na strednom ohni (alebo podľa návodu na obale).
- Pokiaľ sa objavia nejaké hrudky, rozmixujte ju ešte ručným mixérom.
- Semolínu nechajte vychladnúť.
- Nechajte odkvapkať kešu orieškami a spoločne s mandľovým mliekom, kokosovým olejom a agávovým sirupom ich rozmixujte.
- Vzniknutú zmes pridajte do semoliny a rozšľahajte.
- Šľahajte zmes dovtedy, kým nevznikne hladký krém.
- Krém nalejte na kruste a rovnomerne ho rozotrite.
- Vložte na minimálne 3 hodiny do mrazničky, avšak ideálne cez noc.
TIP : Rozmixujte maliny spoločne s lyžičkou agávového sirupu, aby ste vytvorili pyré. Akonáhle rozkrájate cheesecake, ozdobte ho malinovým pyré a pridajte hore ešte čerstvé maliny.