Nepečené vegan cukroví alebo cheesecake

Nepečené vegan cukroví alebo cheesecake

Preferujete skôr nepečené vegánske pečivo ? Vyskúšajte preslávený cheesecake.

Dezert tvoria dve vrstvy, a to krusta a syrová vrstva.

Existuje niekoľko vegánskych verzií a my vám teraz jednu poskytneme.

INGREDIENCIA NA KRUSTE

  • 1/2 hrnčeka raw mandlí
  • 1/4 hrnčeka sušeného kokosu
  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  • 5 sušených datlí
  • 3 lyžice mandľového mlieka
  • štipka jemnej morskej soli

POSTUP

  1. Vyložte si guľatú formu na koláč papierom na pečenie, alebo použite silikónovú formu.
  2. Kuchynským robotom na čo najväčšie otáčky rozmixujte ovsené vločky, vykôstkované datle, sušený kokos, mandle a soľ.
  3. Znížte rýchlosť kuchynského robota a pridajte mandľové mlieko. Mixujte dovtedy, kým nevznikne lepkavá zmes.
  4. Zmes nalejte do formy a zatlačte ju napríklad lyžicou, alebo prstami.

INGREDIENCIA NA KRÉM

  • 1 hrnček raw kešu orieškov (cez noc namočené vo vode)
  • 1/2 hrnčeka semoliny (varené 10 minút)
  • 1/3 hrnčeka roztaveného kokosového oleja
  • ¼ hrnčeka mandľového mlieka
  • ½ hrnčeka agávového sirupu

POSTUP

  1. Po dobu 10 minút varte semolínu na strednom ohni (alebo podľa návodu na obale).
  2. Pokiaľ sa objavia nejaké hrudky, rozmixujte ju ešte ručným mixérom.
  3. Semolínu nechajte vychladnúť.
  4. Nechajte odkvapkať kešu orieškami a spoločne s mandľovým mliekom, kokosovým olejom a agávovým sirupom ich rozmixujte.
  5. Vzniknutú zmes pridajte do semoliny a rozšľahajte.
  6. Šľahajte zmes dovtedy, kým nevznikne hladký krém.
  7. Krém nalejte na kruste a rovnomerne ho rozotrite.
  8. Vložte na minimálne 3 hodiny do mrazničky, avšak ideálne cez noc.
TIP : Rozmixujte maliny spoločne s lyžičkou agávového sirupu, aby ste vytvorili pyré. Akonáhle rozkrájate cheesecake, ozdobte ho malinovým pyré a pridajte hore ešte čerstvé maliny.
nepečený cheesecake po vegánsku
Zdroj: vanillacrunnch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.