Rýchle čokoládovo-hľuzové pralinky, ktoré sa vám budú v ústach len rozplývať.
Ingrediencie:
- 350 g šľahačky
- 25 g mletého anízu
- 500 g mliečnej čokolády
- 80 g medu
- 80 g masla
- 70 g horkej čokolády
- 50 g kakaového prášku
- 50 g práškového cukru
Postup:
- Zmiešajte smotanu na šľahanie a aníz v hrnci a priveďte do varu.
- Odstavte z ohňa a nechajte aníz 5 minút lúhovať.
- Mliečnu čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
- Do rozpustenej čokolády pridajte med.
- Smotanu s anízom preceďte do rozpustenej čokolády a medu.
- Metličkou vyšľahajte do krémovej konzistencie.
- Pridajte maslo a miešajte, kým nie je zmes hladká.
- Vzniknutú zmes nalejte do zapekacej misky vyloženej papierom na pečenie do výšky približne dvoch centimetrov.
- Prikryte potravinovou fóliou a dajte na 2 hodiny do chladničky.
- Vychladnutú čokoládovo-anízovú zmes nakrájajte na približne dva centimetre veľkej kocky.
- Rozpustite horkú čokoládu.
- Ručne z kocky vytvarujte guľôčku a ponorte ju do rozpustenej čokolády.
- Guľôčku vyberte a obaľte v kakaovom prášku alebo práškovom cukre, prípadne v zmesi oboch, aby ste získali rozmanitý vzhľad.
- Odkladajte na tanier s papierom na pečenie a následne uchovávajte v chladničke.
Máte radi vôňu a chuť škorice? Vyskúšať môžete aj naše ďalšie recepty na škoricové pečivo !