Nepečený bezlepkový cheesecake s jahodami a bielou čokoládou

Nepečený bezlepkový cheesecake s jahodami a bielou čokoládou

Úplne luxusný nepečený cheesecake z mascarpone, bielej čokolády a jahôd, ktorý je navyše bez lepku! Čo môže byť lepšie?

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 320 g digestive sušienok bez lepku
  • 150 g masla

Na náplň:

  • 600 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 225 g bielej čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 200 g nakrájaných čerstvých jahôd

Na ozdobu:

  • kúsky bielej čokolády
  • čerstvé jahody

Postup

  • Rozdrvte bezlepkové sušienky buď v kuchynskom robote alebo ich dajte do vrecka a udrite do nich valčekom.
  • Rozpustite si maslo v mikrovlnnej rúre.
  • Nalejte rozpustené maslo do rozdrvených sušienok a premiešajte.
  • Natlačte sušenkovú zmes do tortovej formy, v ktorej budete tortu pripravovať.
  • Pekne a pevne ju pritlačte.
  • Dajte do chladničky vychladiť, zatiaľ čo budete robiť náplň.
  • Rozpustite si bielu čokoládu v mikrovlnnej rúre.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Zmiešajte mascarpone, práškový cukor a vanilkový extrakt.
  • Pridajte smotanu na šľahanie a miešajte, kým trochu nestuhne.
  • Prilejte studenú rozpustenú bielu čokoládu a krátko premiešajte.
  • Pridajte nasekané čerstvé jahody.
  • Zmes rozotrite na sušienkový základ a dajte cez noc vychladiť do chladničky.
  • Ozdobte kúskami bielej čokolády, jahodami a strúhanou bielou čokoládou.
  • Uchovávajte v chlade až do podávania.
  • Užite si to!
Nepečený cheesecake z mascarpone, bielej čokolády a jahôd.
www.glutenfreecuppatea.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.