Mascarpone je skvelou ingredienciou na prípravu neskutočne jednoduchého dezertu v pohári. Pridáva mu krémovosť a bohatosť, ktorá je dochutená ostrosťou černíc. Černice si zavarte podľa našich receptov a používajte domáce zásoby!
Čo budeme potrebovať
- 150 g černíc
- 1 lyžica práškového cukru
- 1 citrón (jemne nastrúhaná kôra a šťava)
- 4 sušienky
- kúsok masla (rozpustený)
- 2 lyžice práškového cukru
- 125 g mascarpone alebo ricotty
Postup
- Do malého hrnca pridajte černice, práškový cukor a 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy.
- Mierne zahrievajte 3-4 minúty alebo kým černice nezačnú praskať. Nechajte vychladnúť.
- Medzitým zmiešajte rozdrvené sušienky a rozpustené maslo.
- Vsypte do 2 pohárov.
- Do mascarpone alebo ricotty jemne vmiešajte zvyšok citrónovej šťavy, citrónovú kôru a práškový cukor.
- Do pohárov rozdeľte mascarpone, potom naň lyžičkou nalejte černice a ich šťavu.
Polevu odporúčame pridať priamo pri podávaní alebo až 2 hodiny vopred.
Zakryte a zvyšné poháre s cheeseecakom uložte v chladničke po dobu až 5 dní.
Tipy na toping:
Poleva: Čokoládová ganache, jahodový toping, čučoriedková omáčka, šľahačka, náplň do višňového koláča, citrónový tvaroh, slaný karamel.
Ozdoby: Čerstvé jahody, nakrájané ovocie, orechy, čokoládové lupienky, plátky citróna, plátky limetky, strúhaný kokos, farebné sypanie, mäta .