Nepečený cheesecake do pohára s černicami

Nepečený cheesecake do pohára s černicami

Mascarpone je skvelou ingredienciou na prípravu neskutočne jednoduchého dezertu v pohári. Pridáva mu krémovosť a bohatosť, ktorá je dochutená ostrosťou černíc. Černice si zavarte podľa našich receptov a používajte domáce zásoby!

Čo budeme potrebovať

  • 150 g černíc
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 citrón (jemne nastrúhaná kôra a šťava)
  • 4 sušienky
  • kúsok masla (rozpustený)
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 125 g mascarpone alebo ricotty

Postup

  • Do malého hrnca pridajte černice, práškový cukor a 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy.
  • Mierne zahrievajte 3-4 minúty alebo kým černice nezačnú praskať. Nechajte vychladnúť.
  • Medzitým zmiešajte rozdrvené sušienky a rozpustené maslo.
  • Vsypte do 2 pohárov.
  • Do mascarpone alebo ricotty jemne vmiešajte zvyšok citrónovej šťavy, citrónovú kôru a práškový cukor.
  • Do pohárov rozdeľte mascarpone, potom naň lyžičkou nalejte černice a ich šťavu.
Lahodný trojvrstvový koláč s mascarpone, sušenkovou krustou a ostružinami.
Zdroj: kitchensanctuary.com

Polevu odporúčame pridať priamo pri podávaní alebo až 2 hodiny vopred.
Zakryte a zvyšné poháre s cheeseecakom uložte v chladničke po dobu až 5 dní.
Tipy na toping:
Poleva: Čokoládová ganache, jahodový toping, čučoriedková omáčka, šľahačka, náplň do višňového koláča, citrónový tvaroh, slaný karamel.
Ozdoby: Čerstvé jahody, nakrájané ovocie, orechy, čokoládové lupienky, plátky citróna, plátky limetky, strúhaný kokos, farebné sypanie, mäta
.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.