Jednoduchý na prípravu, slaný, sladký a nepečený. Taký je tento dezert, ktorý spestrí váš deň! Navyše ho máte hotový iba za 15 minút. Tak si ho s nami poďte pripraviť!
Čo budete potrebovať
Na korpus:
- 1 a ½ šálky solených praclíkov
- ½ šálky rozpusteného masla
- 1/3 šálky trstinového cukru
Na náplň:
- 500 g mascarpone
- 1/4 šálky medu, javorového sirupu alebo datľového sirupu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
- 2 lyžičky vanilkového extraktu alebo pasty
- 500 g čerstvých jahôd na ozdobu
Postup
- Do misy kuchynského robota pridajte praclíky a pulzujte, kým sa nezačnú tvoriť malé omrvinky.
- Pridajte cukor a rozpustené maslo a ešte trochu premixujte, kým sa všetko nezmieša.
- Preneste zmes do tortovej formy a poriadne ju pritlačte ku dnu a na strany.
- Dajte formu do mrazničky a nechajte ju tam, kým korpus nestuhne, asi 1 hodinu.
- Na prípravu náplne zmiešajte v malej miske mascarpone, med alebo sirup, citrónovú šťavu a vanilku do hladka.
- Zmes rovnomerne rozprestrite na vychladený korpus a dajte na 1 hodinu do chladničky.
- Ozdobte cheesecake jahodami a servírujte.
Ak vám dezert chutil, potom vás určite potešia aj naše ďalšie recepty na tiramise , podľa ktorých pripravíte ako tradičné prevedenie, tak aj jeho obľúbené obmeny.