Nepečený cheesecake so sušienkami Lotus

Nepečený cheesecake so sušienkami Lotus

Sušienky Lotus Biscoff sú podľa nás jedny z najlepších sušienok na trhu a my sa nemôžeme nabažiť tohto lahodného tvarohového koláča, ktorý je nimi plný. Tento recept je tiež ako tieto sušienkové dezerty , bez pečenia, takže jeho príprava je naozaj jednoduchá a jediná časovo náročná (a najťažšia) časť je čakanie, kým vychladne.

Čo budeme potrebovať

Na základ

  • 250 g sušienok Lotus Biscoff
  • 100 g masla (rozpusteného)

Na náplň

  • 500 g smotanového syra
  • 100 g práškového cukru
  • 300 ml smotany
  • 1 lyžička vanilkový extrakt
  • 100 g hladkej nátierky Lotus Biscoff

Na polevu

  • 50 g hladkej nátierky Lotus Biscoff
  • 50 g sušienok

Postup

  • Sušienky ušľahajte v kuchynskom robote, kým nebudú jemne namleté.
  • Pokvapkajte rozpusteným maslom a premiešajte, kým sa nespoja. Na dno pripravenej formy vyklopte sušenkovú zmes.
  • Sušienky natlačte na dno formy a dajte do chladničky vychladiť.
  • Urobte náplň. Mixérom vyšľahajte smotanový syr a práškový cukor do hladka, potom zašľahajte smotanu a vanilku, kým nie je zmes hustá a nedrží tvar.
  • Nalejte polovicu zmesi smotanového syra do formy, rozotrite a potom pridajte po lyžičkách Biscoff nátierku.
  • Navrch vyklopte zvyšnú smotanovú syrovú zmes a rozotrite.
  • Nechajte v chladničke vychladiť aspoň 6 hodín alebo cez noc.
  • Až budete pripravení na podávanie, pripravte polevu.
  • Nátierku Biscoff vložte do malej žiaruvzdornej misky a rozohrejte ju nad vodným kúpeľom.
  • Miešajte, kým nebude hladká a tekutá, potom stiahnite z platne a udržujte v teple.
  • Sušienky nahrubo rozdrvte.
  • Cheesecake vyberte z formy a preložte na servírovací tanier.
  • Polovicu rozpustenej nátierky pokvapkajte povrch cheesecaku a potom naň rozsypte sušienky.
  • Nakoniec pokvapkajte zvyšnou nátierkou.

K výbornému dezertu sa hodí výborná káva. Pripravte si ju v najlepších kávovaroch Tchibo . V našej recenzii zistíte, ktorý je ten najlepší!

Lahodný tvarohový koláč poliaty sladkou nátierkou Biscoff.
Zdroj: birminghamupdates.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.