Nepečený citrónový cheesecake

Nepečený citrónový cheesecake

Tento cheesecake sa pripravuje z citrónovej šťavy a kôry a syra Philadelphia. Skvele tuhne a ľahko sa krája a úžasne chutí aj mrazený! Prekvapte svoju rodinu touto sladkou dobrotou.

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 270 g rozdrvených BeBe sušienok
  • ½ šálky rozpusteného masla

Na náplň:

  • 750 g syra Philadelphia
  • 1 a ½ šálky práškového cukru
  • 3 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • kôra z 2 citrónov (použite 1, ak chcete jemnejšiu chuť)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ¾ šálky smotany na šľahanie

Postup

  • Vyložte 23 cm tortovú formu papierom na pečenie.
  • Zmiešajte rozdrvené BeBe sušienky a maslo a vtlačte do pripravenej formy (urobte asi 1 cm vysoký okraj po obvode formy).
  • Vo veľkej mise vyšľahajte smotanový syr elektrickým šľahačom na strednú rýchlosť do hladka.
  • Pridajte práškový cukor, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a vanilku a vyšľahajte do hladka.
  • V samostatnej stredne veľkej miske šľahajte smotanu, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.
  • Šľahačku pridajte do misy so smotanovým syrom a pomocou stierky jemne premiešajte.
  • Ochutnajte náplň a pridajte viac cukru alebo citrónovej kôry, ak chcete sladšiu alebo citrónovejšiu chuť.
  • Nalejte náplň na korpus, zakryte a chlaďte, kým nestuhne, aspoň 6 hodín alebo ideálne cez noc.
  • Podávajte so sladenou šľahačkou.
Cheesecake z citrónovej šťavy a kôry a syra Philadelphia na tanieriku, ozdobený šľahačkou a plátkami citróna.
www.thereciperebel.com

K lahodnému dezertu sa hodí aj výborná káva. Ak doma stále ešte nemáte kávovar a premýšľate nad jeho kúpou, nezabudnite sa pozrieť na naše recenzie najlepších kávovarov Tchibo .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.