Nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone

Nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone

Klasický bohatý a krémový nepečený tvarohový koláč s čokoládou, ktorý sa skladá z 8 ingrediencií a jeho príprava zaberie iba 10 minút. Perfektný recept na sviatočné oslavy, narodeniny, zvláštne príležitosti alebo večierky.

Čo budeme potrebovať

  • 270 g čokoládových sušienok
  • 100 g rozpusteného masla
  • 240g ľahko našľahanej smotany
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 2 ½ lyžičky želatíny rozpustené v 30 ml vody
  • 500 g mascarpone
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 150 g práškového cukru
  • 50 g nastrúhanej mliečnej čokolády

Postup

  • Dno a boky formy s priemerom 23 cm vymažte tukom, vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
  • Sušienky najemno rozdrvte a pridajte rozpustené maslo a miešajte, kým sa dobre nespoja.
  • Zmes pevne natlačte na dno formy a dajte do chladničky.
  • Vyšľahajte smotanu a dajte bokom.
  • Rozpustite mliečnu čokoládu a nechajte ju trochu vychladnúť.
  • Zmiešajte vriacu vodu so želatínou a miešajte, kým sa nerozpustí. Nechajte vychladnúť.
  • Mascarpone, vanilkový extrakt a práškový cukor vyšľahajte do hladkej a krémovej hmoty.
  • K zmesi pridajte vychladnutú rozpustenú želatínu a šľahajte, kým sa dobre nespoja.
  • Vmiešajte rozpustenú mliečnu čokoládu a šľahačku.
  • Zmes pridajte do pripravenej formy.
  • Cheesecake dajte do chladničky stuhnúť minimálne na 4 hodiny.
  • Ozdobte strúhanou mliečnou čokoládou.

Aby ste si tvarohový koláč mohli vychutnať, čo možno najlepšie, je potrebné mať po ruke kvalitný kávovar! Ten si môžete vybrať v našej recenziu na kávovary Sencor .

Celý koláč plný lahodnej krémovej čokoládovej náplne ozdobený višňami.
Zdroj: beyondfrosting.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.