Klasický bohatý a krémový nepečený tvarohový koláč s čokoládou, ktorý sa skladá z 8 ingrediencií a jeho príprava zaberie iba 10 minút. Perfektný recept na sviatočné oslavy, narodeniny, zvláštne príležitosti alebo večierky.
Čo budeme potrebovať
- 270 g čokoládových sušienok
- 100 g rozpusteného masla
- 240g ľahko našľahanej smotany
- 200 g mliečnej čokolády
- 2 ½ lyžičky želatíny rozpustené v 30 ml vody
- 500 g mascarpone
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 150 g práškového cukru
- 50 g nastrúhanej mliečnej čokolády
Postup
- Dno a boky formy s priemerom 23 cm vymažte tukom, vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
- Sušienky najemno rozdrvte a pridajte rozpustené maslo a miešajte, kým sa dobre nespoja.
- Zmes pevne natlačte na dno formy a dajte do chladničky.
- Vyšľahajte smotanu a dajte bokom.
- Rozpustite mliečnu čokoládu a nechajte ju trochu vychladnúť.
- Zmiešajte vriacu vodu so želatínou a miešajte, kým sa nerozpustí. Nechajte vychladnúť.
- Mascarpone, vanilkový extrakt a práškový cukor vyšľahajte do hladkej a krémovej hmoty.
- K zmesi pridajte vychladnutú rozpustenú želatínu a šľahajte, kým sa dobre nespoja.
- Vmiešajte rozpustenú mliečnu čokoládu a šľahačku.
- Zmes pridajte do pripravenej formy.
- Cheesecake dajte do chladničky stuhnúť minimálne na 4 hodiny.
- Ozdobte strúhanou mliečnou čokoládou.
Aby ste si tvarohový koláč mohli vychutnať, čo možno najlepšie, je potrebné mať po ruke kvalitný kávovar! Ten si môžete vybrať v našej recenziu na kávovary Sencor .