Dokonalý nepečený cheesecake s jahodovou želatínovou polevou je jednoduchý na prípravu a tak dobre chutí! Pripravte ho svojim hosťom či rodine ako luxusný dezert.
Čo budete potrebovať
Na korpus:
- 180 g bebe sušienok
- 6 lyžíc masla, rozpusteného
Na náplň:
- 680 g smotanového syra Philadelphia
- 110 gramov sladeného kondenzovaného mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 110 gramov kryštálového cukru
- 1 lyžica práškovej želatíny
Na želé polevu:
- 375 g čerstvých jahôd
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 2 lyžice práškovej želatíny
Postup
- Najprv si pripravte korpus.
- Sušienky pridajte do kuchynského robota a mixujte, kým z nich nebudú omrvinky.
- Do zaplého robota pridávajte rozpustené maslo, kým sa nezapracuje.
- Sušienkovú zmes naložte na dno 23 alebo 25 cm tortovej formy s odnímateľnými bokmi a pružinovým zámkom a pretrepte zo strany na stranu, aby bola v rovnomernej vrstve.
- Pevne zmes zatlačte na dno formy pomocou dna odmerky alebo pohára so zaobleným dnom.
- Zmrazte na 15 minút alebo dajte na 30 minút do chladničky.
- Do misky pridajte želatínu a rozmiešajte v 75 ml studenej vody.
- Do inej misy pridajte smotanový syr, kondenzované mlieko, vanilku a cukor.
- Použite elektrický mixér a šľahajte na nízku rýchlosť do hladka.
- Za stáleho šľahania prilievajte želatínu s vodou.
- Smotanovú zmes nalejte do formy.
- Pohybujte formou tam a späť a tým sa cheesecake vyrovná a povrch uhladí.
- Zakryte plastovou fóliou a dajte do chladu na 2 až 3 hodiny, kým torta nestuhne.
- Jahody, citrónovú šťavu a cukor pridajte do mixéra alebo kuchynského robota a rozmixujte dohladka.
- Zmes preceďte a odmerajte si 200 ml jahodovej omáčky.
- Do veľkej misy pridajte 60 ml studenej vody, pridajte želatínový prášok a premiešajte.
- Vmiešajte jahodovú omáčku.
- Preceďte cez sitko na stuhnutý cheesecake.
- Nechajte v chlade, kým poleva nestuhne, asi 2 hodiny.
- Nechajte si chutiť!
Máme pre vás aj ďalšie lahodné recepty na cheesecake 6x inak . Vyskúšajte variantu z Oreo sušienok alebo napríklad tvarohovú bez cukru.