Nepečený mangový cheesecake

Nepečený mangový cheesecake

Tento svieži, ľahký a vzdušný mangový cheesecake, ktorý nemusíte piecť, je skvelým letným dezertom, ktorý si zamiluje celá vaša rodina. Kombinácia chrumkavého sušienkového korpusu, lahodnej náplne a mangovej želatíny sa nedá odolať!

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 200 g BeBe sušienok rozdrvených na prášok
  • 100 g masla, rozpusteného
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • ½ lyžičky škorice
  • ½ lyžičky soli

Na náplň:

  • 3 zrelá manga
  • 13 g želatíny v prášku
  • 125 ml studenej vody
  • 400 g syra Philadelphia
  • 100 g plnotučnej kyslej smotany
  • 120 g kryštálového cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 400 ml smotany na šľahanie

Na mangové želé:

  • 125 ml vody
  • 8 g želatíny v prášku
  • 100 g mangového pyré
  • 1 lyžička citrónovej šťavy, čerstvo vylisované
  • čerstvé mango a jahody na ozdobu

Postup

  • Dno 23 cm tortovej formy vyložte papierom na pečenie a papier k forme prilepte maslom.
  • Okraje formy tiež vyložte papierom na pečenie.
  • Rozdrvené sušienky prešľahajte s trstinovým cukrom, škoricou a soľou.
  • Pridajte rozpustené maslo a premiešajte.
  • Zmes nalejte do pripravenej formy.
  • Pevne pritlačte, aby ste získali rovnomernú vrstvu.
  • Mango vložte do kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
  • Pyré rozdeľte do 2 misiek: v 1. budete mať 200 g na náplň av druhej 100 g na želatínovú vrstvu.
  • Do malej misky nasypte želatínu a zalejte ju 125 ml vody.
  • Nechajte 5 minút napučať.
  • Potom ju vložte do mikrovlnnej rúry na 15-20 sekúnd, aby sa rozpustila.
  • Premiešajte a nechajte 5 minút vychladnúť.
  • V mise pomocou ručného elektrického mixéra šľahajte syr a kyslú smotanu do hladka.
  • Pridajte kryštálový cukor a miešajte, kým nebudete mať hladkú a krémovú zmes.
  • Pridajte mangové pyré, soľ, vanilkový extrakt a tekutú želatínu.
  • Miešajte, kým v zmesi nezostanú žiadne hrudky.
  • Do misy nalejte studenú smotanu a zvyšných 60 g cukru a šľahajte do tuha.
  • Šľahačku nalejte do syrovej zmesi a jemne stierkou premiešajte.
  • Zmes naložte na korpus a pomocou stierky ju vyhlaďte do rovnomernej vrstvy.
  • Nechajte 4 hodiny chladiť v chladničke.
  • Do misy nalejte ¼ šálky studenej vody.
  • Nasypte do nej želatínový prášok a premiešajte.
  • Nechajte zmes odležať 5 minút a potom ju vložte do mikrovlnnej rúry na 10-15 sekúnd, aby sa želatína rozpustila.
  • Pridajte mangové pyré izbovej teploty do teplej želatíny a premiešajte.
  • Želatínovú zmes nechajte 5 minút vychladnúť.
  • Želatínu nalejte na vychladnutý cheesecake.
  • Cheesecake nakloňte, aby sa želatína rovnomerne rozprestrela.
  • Vložte cheesecake do chladničky na ďalšie 2-3 hodiny.
  • Cheesecake vyberte z formy, ozdobte čerstvým ovocím a podávajte.
Ovocný cheesecake so želatínou ozdobený čerstvým ovocím.
www.takestwoeggs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.