Nepečený tvarohový koláč s čokoládou

Nepečený tvarohový koláč s čokoládou

Čokoládový cheesecake, ktorý je nepečený vám vyrazí dych! Jed tak vláčiky, krémový, chutný, že už nebudete chcieť servírovať nič iné. Ale pretože čokolády nie je nikdy dosť, inšpirujte sa aj ďalšímireceptami na klasickú tortu s čokoládou .

Čo budeme potrebovať

  • 75 g masla (rozpusteného)
  • 250 g sušienok
  • 250 g mascarpone
  • 300 g plnotučného mäkkého syra
  • 50 g práškového cukru
  • 40 g kakaového prášku
  • 300 ml smotany
  • 200 g kondenzovaného mlieka (skaramelizovaného)
  • 50 g horkej čokolády

Postup

  • Sušienky rozmixujte na jemnú strúhanku, potom pridajte maslo a znovu mixujte.
  • Vyklopte zmes do formy a pevne vtlačte na dno formy. Počas prípravy náplne chlaďte.
  • Jemne premiešajte mascarpone, mäkký syr, práškový cukor a kakao do hladka.
  • V samostatnej miske ušľahajte smotanu do tuha a potom ju vmiešajte do zmesi mascarpone.
  • Nalejte zmes na sušienkový základ a zarovnajte.
  • Chlaďte 1 hodinu.
  • Kondenzované mlieko v hrnci trochu rozohrejte, aby bolo ľahko roztierateľné.
  • Nalejeme na cheesecake, jemne rozotrite a vychlaďte.
  • Medzitým čokoládu opatrne rozpustite v miske umiestnenej nad panvicou s vriacou vodou alebo v mikrovlnnej rúre.
  • Pokvapkajte ním kondenzované mlieko.
  • Nechajte vychladnúť, kým nebudete pripravení na podávanie.
Sladký koláč plný mascarpone a čokolády.
Zdroj: mildlymeandering.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.