Najlepší recept na čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou a úplne bez pečenia. Vyskúšajte tento skvelý dezert plný letných chutí, ktorý je skvelý pre každé letné posedenie. Alebo si pripravte čisto jahodový cheesecake , taktiež podľa nášho receptu.
Čo budeme potrebovať
- 300 g bielej čokolády
- 600 g mäkkého syra
- 285 ml dvojitej smotany
- 50 g práškového cukru
- 170 g čučoriedok
- 7 lyžíc čučoriedkového džemu
- 85 g sušienok
- 200 g malých jahôd
Postup
- Čokoládu rozpustite nad vodným kúpeľom.
- Ľahko olejom vymastenú formu vyložte potravinárskou fóliou.
- Syr, smotanu a cukor vyšľahajte, a potom vmiešajte do takmer vychladnutú rozpustenú bielu čokoládu, kým sa všetko dobre nespojí.
- Zmiešajte 170 g čučoriedok s 5 lyžicami džemu.
- Nalejte polovicu syrovej zmesi do formy, a potom doprostred lyžicou vmiešajte čučoriedky s džemom.
- Pridajte zvyškom syrovej zmesi, zarovnajte vršok a potom vtlačte navrch sušienky, aby vytvorili korpus cheesecaku.
- Prikryte a chlaďte 6 hodín alebo cez noc.
- Asi 6 jahôd si dajte bokom. Zvyšok rozpoľte a potom prehrejte na panvici so zvyšnou marmeládou do mäkka.
- Rozšľahajte tyčovým mixérom, potom pretrite cez sito, aby ste odstránili semienka, a vytvorte omáčku.
- Ak chcete podávať, zvyšné jahody rozpoľte, a potom ich položte na tvarohový koláč. Prelejte omáčkou.