Nepečený tvarohový koláč s čučoriedkami a bielou čokoládou

Nepečený tvarohový koláč s čučoriedkami a bielou čokoládou

Najlepší recept na čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou a úplne bez pečenia. Vyskúšajte tento skvelý dezert plný letných chutí, ktorý je skvelý pre každé letné posedenie. Alebo si pripravte čisto jahodový cheesecake , taktiež podľa nášho receptu.

Čo budeme potrebovať

  • 300 g bielej čokolády
  • 600 g mäkkého syra
  • 285 ml dvojitej smotany
  • 50 g práškového cukru
  • 170 g čučoriedok
  • 7 lyžíc čučoriedkového džemu
  • 85 g sušienok
  • 200 g malých jahôd

Postup

  • Čokoládu rozpustite nad vodným kúpeľom.
  • Ľahko olejom vymastenú formu vyložte potravinárskou fóliou.
  • Syr, smotanu a cukor vyšľahajte, a potom vmiešajte do takmer vychladnutú rozpustenú bielu čokoládu, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Zmiešajte 170 g čučoriedok s 5 lyžicami džemu.
  • Nalejte polovicu syrovej zmesi do formy, a potom doprostred lyžicou vmiešajte čučoriedky s džemom.
  • Pridajte zvyškom syrovej zmesi, zarovnajte vršok a potom vtlačte navrch sušienky, aby vytvorili korpus cheesecaku.
  • Prikryte a chlaďte 6 hodín alebo cez noc.
  • Asi 6 jahôd si dajte bokom. Zvyšok rozpoľte a potom prehrejte na panvici so zvyšnou marmeládou do mäkka.
  • Rozšľahajte tyčovým mixérom, potom pretrite cez sito, aby ste odstránili semienka, a vytvorte omáčku.
  • Ak chcete podávať, zvyšné jahody rozpoľte, a potom ich položte na tvarohový koláč. Prelejte omáčkou.
Ukrojený kúsok cheesecaku s polevou z čučoriedok.
Zdroj: domesticgothess.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.