Netradičná bryndzová nátierka s vajcami a avokádom

Netradičná bryndzová nátierka s vajcami a avokádom

Skúšate radi spojenie netradičných ingrediencií. V tom prípade je tento recept priamo pre vás. Pripravte si nátierku, v ktorej sa bude snúbiť chuť bryndze a avokáda.

Ingrediencie:

  • 60 g bryndze
  • 60 g tvarohu
  • 1 zrelé avokádo
  • 4 vajcia
  • čerstvá šťava z polovice citróna
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Najprv si uvarte vajcia natvrdo.
  2. Uvarené vajcia nechajte úplne vychladnúť, až potom ich olúpte.
  3. V medziobdobí umyte, olúpte a vykôstkujte avokádo.
  4. Avokádo nakrájajte na kúsky, vložte do misky a roztlačte vidličkou do podoby pyré.
  5. Pridajte citrónovú šťavu, tvaroh a bryndzu.
  6. Dôkladne premiešajte.
  7. Tri vajcia nakrájajte na drobné kocky, ktoré vmiešajte do nátierky, zvyšné vajcia nakrájajte na tenké plátky.
  8. Kocky vajíčok primiešajte do nátierky a zľahka dochuťte podľa potreby soľou a korením.

Bryndzovú nátierku servírujte ozdobenou plátkom vajca a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Žemľa natretá nátierkou z avokáda a bryndze, ozdobená plátkami vajíčka a petržlenovou vňaťou.
zdroj: gutekueche.at

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.