Spojenie droždia, húb, byliniek a korením z tejto nátierky robí naozaj skvelý gurmánsky zážitok. Vyskúšajte ju aj vy!
Ingrediencie:
- 40 g čerstvého droždia
- 100 g čerstvých húb či šampiňónov
- 50 g masla + 1 PL masla
- čerstvý kôpor a petržlenová vňať
- štipka muškátového orieška
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Huby očistite a nakrájajte na malé kúsky.
- Droždie dozdobte do polievkovej lyžice masla a na miernom ohni za stáleho miešania rozpustite.
- Pridajte soľ a korenie.
- Postupne za stáleho miešania pridávajte do hrnca či panvičky kúsky húb.
- Prísady by sa mali premiešať, ale huby by mali zostať pevné na skus.
- Približne po 8-10 minútach stiahnite z ohňa.
- Nechajte vychladnúť a následne pridajte nasekaný čerstvý kôpor a petržlenovú vňať.
- Na záver zmes zmiešajte s kúskami masla.
Táto drožďová nátierka chutí znamenite najmä s cesnakovou bagetou.
Recepty na drožďovú nátierku sa skvele snúbia predovšetkým s čerstvým pečivom. Upečte si k nej naše chrumkavé domáce bagety