Netradičná nátierka z droždia a húb

Netradičná nátierka z droždia a húb

Spojenie droždia, húb, byliniek a korením z tejto nátierky robí naozaj skvelý gurmánsky zážitok. Vyskúšajte ju aj vy!

Ingrediencie:

  • 40 g čerstvého droždia
  • 100 g čerstvých húb či šampiňónov
  • 50 g masla + 1 PL masla
  • čerstvý kôpor a petržlenová vňať
  • štipka muškátového orieška
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Huby očistite a nakrájajte na malé kúsky.
  2. Droždie dozdobte do polievkovej lyžice masla a na miernom ohni za stáleho miešania rozpustite.
  3. Pridajte soľ a korenie.
  4. Postupne za stáleho miešania pridávajte do hrnca či panvičky kúsky húb.
  5. Prísady by sa mali premiešať, ale huby by mali zostať pevné na skus.
  6. Približne po 8-10 minútach stiahnite z ohňa.
  7. Nechajte vychladnúť a následne pridajte nasekaný čerstvý kôpor a petržlenovú vňať.
  8. Na záver zmes zmiešajte s kúskami masla.

Táto drožďová nátierka chutí znamenite najmä s cesnakovou bagetou.

Plátky veky potreté nátierkou z kvasníc a húb.
zdroj: aok-erleben.de

Recepty na drožďovú nátierku sa skvele snúbia predovšetkým s čerstvým pečivom. Upečte si k nej naše chrumkavé domáce bagety

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.