Netradičná vianočka s prekvapením

Netradičná vianočka s prekvapením

Tradičný slovenský variant pozná určite každý. Chcete všetkých prekvapiť? Vyskúšajte nemecký variant s lekvárom!

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 30 g čerstvého droždia
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 150 g lekváru
  • 50 g nasekaných mandlí
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 1 žĺtok na potretie

Postup

  1. Cesto vypracujte rovnako ako pri maslovej vianočke.
  2. Jediný rozdiel v príprave prichádza pri príprave prameňov na zaplietanie.
  3. Rozvaľkajte cesto na širší plát. Na jeho okraj naneste tenký pruh lekváru a cesto stočte.
  4. Vytvorený valček odrežte a na okraj rozvaľkaného plátu opäť naneste pruh lekváru.
  5. Takto postup opakujete, kým nedostanete požadovaný počet prameňov s lekvárom vo vnútri.
  6. Nakoniec upleťte vianočku tak, ako ste zvyknutí.
  7. Pred vložením do rúry ju potrite žĺtkom a posypte mandľami.
  8. V rúre predhriatej na 180 ° C pečte približne 30-40 minút.
Nemecká varianta tradičného českého vianočného pečiva s lekvárom.
zdroj: ichkoche.at

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.