Netradičné metódy zavárania

Netradičné metódy zavárania

Marhule v brandy

Marhule naložené v brandy sú úplne luxusná záležitosť! Podávajte ich len tak, ako sú, so šľahačkou, hustým jogurtom alebo vanilkovou zmrzlinou.

Ingrediencie

  • 700 g marhúľ
  • 125 g práškového cukru
  • 2 tyčinky škorice
  • 2 bobkové listy
  • 10 celých klinčekov
  • 200 ml brandy

Postup

  • Pripravte si marhule a vykôstkujte ich.
  • Vlejte do hrnca 300 ml studenej vody a priveďte do varu.
  • Do vody pridajte práškový cukor a varte tak dlho, až sa cukor úplne rozpustí.
  • do tohto hrnca pridávajte marhule, aby úplne pokryli jeho dno.
  • Starostlivo ich varte a otáčajte cca 3 minúty, kým nezačnú mäknúť.
  • Potom ich plňte do vopred pripravených sterilizovaných fliaš.
  • Do nálevu v hrnci pridajte bobkový list, klinčeky, škoricu a varte ďalších 5 minút, kým zmes nezhustne.
  • Zložte z ohňa a pridajte brandy.
  • Týmto pripraveným sirupom zalejte marhule v pohároch.
  • Zaskrutkujte, zakryte a nechajte vychladnúť.
Marhule naložené v alkohole v pohároch s vedľa položenou lyžicou s marhuľami.
zdroj: waitrose.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.