Marhule v brandy
Marhule naložené v brandy sú úplne luxusná záležitosť! Podávajte ich len tak, ako sú, so šľahačkou, hustým jogurtom alebo vanilkovou zmrzlinou.
Ingrediencie
- 700 g marhúľ
- 125 g práškového cukru
- 2 tyčinky škorice
- 2 bobkové listy
- 10 celých klinčekov
- 200 ml brandy
Postup
- Pripravte si marhule a vykôstkujte ich.
- Vlejte do hrnca 300 ml studenej vody a priveďte do varu.
- Do vody pridajte práškový cukor a varte tak dlho, až sa cukor úplne rozpustí.
- do tohto hrnca pridávajte marhule, aby úplne pokryli jeho dno.
- Starostlivo ich varte a otáčajte cca 3 minúty, kým nezačnú mäknúť.
- Potom ich plňte do vopred pripravených sterilizovaných fliaš.
- Do nálevu v hrnci pridajte bobkový list, klinčeky, škoricu a varte ďalších 5 minút, kým zmes nezhustne.
- Zložte z ohňa a pridajte brandy.
- Týmto pripraveným sirupom zalejte marhule v pohároch.
- Zaskrutkujte, zakryte a nechajte vychladnúť.