Netradičné sekané z kelu

Netradičné sekané z kelu

Originálny variant sekanej, ktorý sa od tých klasických líši v tom, že na ňu nepotrebujete žiadne mleté mäso.

Ingrediencie:

  • 1 menší kel
  • 10 plátkov slaniny
  • 2/3 šálky hladkej múky
  • 2/3 šálky mlieka
  • 2 vajcia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia
  • 2 PL masla

Postup:

  1. Do hrnca s vodou vložte kel nakrájaný na štvrťky a varte ho približne 30 minút.
  2. Potom kel sceďte, prepláchnite studenou vodou a nakrájajte na menšie kúsky.
  3. Odstráňte zo kelu všetku prebytočnú vodu.
  4. Na panvici zľahka orestujte slaninu nakrájanú na kocky.
  5. V miske zmiešajte múku, soľ, prášok do pečiva a korenie.
  6. Potom pridajte vajcia a maslo a po troškách vmiešajte mlieko.
  7. Miešajte, kým nie je zmes hladká.
  8. Nechajte 30 minút odstáť.
  9. Do zmesi múky následne pridajte kel a slaninu a dôkladne premiešajte.
  10. Hotovú zmes preložte do vymastenej zapekacej misky či pekáča.
  11. Pečte v rúre predhriatej na 200 ° C približne 50-55 minút.

Kapustová sekaná chutí znamenite so zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Kapustová sekaná s kúskami slaniny
zdroj: insatiable-lens.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.