Vizuálne veľmi originálne pečivo, ktoré každého zaujme a bude ho chcieť ochutnať. Vyskúšajte, uvidíte, že di ho zamilujete!
Ingrediencie:
- 275 g hladkej múky
- 125 g masla
- 100 g maku
- 75 g práškového cukru
- 100 g mletých mandlí
- 50 g mandlí nakrájaných na plátky
- 45 g marhuľového džemu
- 1 PL škorice
- 2 vanilkové struky
- 5 žĺtkov
- 1 PL pomarančovej kôry
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
Postup:
- Maslo, práškový cukor a dva žĺtky šľahajte ručným mixérom 5-7 minút.
- Pridajte semienka z vanilkových strukov a pomarančovú kôru.
- Premiešajte, pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva.
- Premiešajte a rukami vypracujte na hladké cesto.
- Cesto zabaľte do fólie a dajte na 2 hodiny do chladničky.
- Mak, marhuľovú marmeládu a škoricu zmiešajte s jedným žĺtkom.
- Na múkou vysypanej pracovnej doske rozvaľkajte cesto na hrúbku pol centimetra a vykrajovačom vykrájajte pečivo.
- Vykrájané tvary pokladajte na plech s papierom na pečenie.
- Rozšľahajte zvyšné žĺtky a potrite nimi pečivo.
- Do stredu položte plátky mandlí a opatrne ich opäť pretrite žĺtkom.
- Z maku vytvarujte malé guličky a položte ich doprostred na plátky mandlí.
- Pečte v rúre predhriatej na 190 ° C približne 8 minút.
Tento recept na makové pečivo nie je jediný, v ktorom môžete použiť mandle. Upečte si aj ďalšie lahodné kúsky mandľových cukroviniek !