Toto chutné vianočné pečivo je vďaka matcha čaju nielen plné antioxidantov, ale vďaka použitým ingredienciám je tiež bezlepkové.
Ingrediencie:
- 1 PL matcha čaju
- 3/4 šálky blanšírovanej mandľovej múky
- 1/2 šálky ovsenej múky
- 1/4 šálky kukuričného škrobu
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 šálky masla
- 1/4 šálky práškového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 100 g nasekanej bielej čokolády
- zdobenie na posypanie
Postup:
- V mise zmiešajte mandľovú múku, ovsenú múku, kukuričný škrob, matcha čaj a soľ.
- V inej lopte vyšľahajte maslo a potom k nemu pomaly pridávajte práškový cukor a šľahajte, kým sa dobre nepremieša.
- Pridajte vanilku a opäť šľahajte do hladka.
- Pri nízkom stupni mixéra pomaly pridávajte suché prísady a šľahajte, kým nebude hmota úplne hladká.
- Vzniknuté cesto vytvarujte do tvaru gule, zabaľte do fólie a dajte na 2-3 hodiny chladiť do chladničky.
- Vychladené cesto rozvaľkajte valčekom na hrúbku asi pol centimetra.
- Pomocou vykrajovačov vykrájajte stromčeky alebo iné tvary.
- Matcha cukroví preneste na papierom vyložený plech.
- Plech s cukrovinkami dajte aspoň na 10 minút do mrazničky.
- Predhrejte si rúru na 170°C.
- Pečte po dobu 10-12 minút.
- Vo vodnom kúpeli si rozpustite bielu čokoládu.
- Po vychladnutí čokoládovou polevou a posypkami cukroviniek ozdobte.
Vyskúšajte aj naše ďalšie pečivo bez bielej múky ! Uvidíte, že vianočné pečivo je rovnako chutné a rozdiel nie je spoznať.