Väčšina ľudí volí ako prílohu k bravčovému mäsu v mrkve ryžu, ktorá sa svojou povahou k tomuto pokrmu veľmi hodí. Aj tento tradičný recept sa dá ale ozvláštniť a doviesť k dokonalosti pridaním niekoľkých netypických ingrediencií, ako je petržlen, med či horčica, a samozrejme aj vhodne zvoleným druhom ryže.
Ingrediencie
- 500 g bravčového mäsa
- 3 mrkvy
- 3 petržlenu
- 40 g masla
- 2 PL medu
- 1 PL horčica
- niekoľko listov rukoly či šalátu na ozdobu
Postup
- Na väčšie hranolky nakrájanú mrkvu a petržlen vložte v miske s trochou vody na 5 minút do mikrovlnnej rúry.
- Na plátky nakrájané bravčové mäso zľahka z každej strany restujte na panvici s polovicou rozpusteného masla, kým nebude mäkké.
- Mäso z panvice odstráňte, vložte na tanier a priklopte, aby nevychladlo.
- Rozpustite na panvici druhú polovicu masla, pridajte med, horčicu a všetko dobre premiešajte.
- Pridajte kúsky mrkvy a petržlenu, zakryte pokrievkou a duste po dobu 2 až 3 minút.
K tomuto pokrmu odporúčame podávať najmä jazmínovú ryžu či ryžu basmati, ktoré sa k nemu svojou špecifickou chuťou najviac hodia. Chybu ale neurobíte ani v prípade bylinkovej ryže, ochutenej napríklad zelenou cibuľkou, bazalkou a troškou citrónovej šťavy.