Nevšedné bravčové v mrkve s ryžou

Nevšedné bravčové v mrkve s ryžou

Väčšina ľudí volí ako prílohu k bravčovému mäsu v mrkve ryžu, ktorá sa svojou povahou k tomuto pokrmu veľmi hodí. Aj tento tradičný recept sa dá ale ozvláštniť a doviesť k dokonalosti pridaním niekoľkých netypických ingrediencií, ako je petržlen, med či horčica, a samozrejme aj vhodne zvoleným druhom ryže.

Ingrediencie

  • 500 g bravčového mäsa
  • 3 mrkvy
  • 3 petržlenu
  • 40 g masla
  • 2 PL medu
  • 1 PL horčica
  • niekoľko listov rukoly či šalátu na ozdobu

Postup

  1. Na väčšie hranolky nakrájanú mrkvu a petržlen vložte v miske s trochou vody na 5 minút do mikrovlnnej rúry.
  2. Na plátky nakrájané bravčové mäso zľahka z každej strany restujte na panvici s polovicou rozpusteného masla, kým nebude mäkké.
  3. Mäso z panvice odstráňte, vložte na tanier a priklopte, aby nevychladlo.
  4. Rozpustite na panvici druhú polovicu masla, pridajte med, horčicu a všetko dobre premiešajte.
  5. Pridajte kúsky mrkvy a petržlenu, zakryte pokrievkou a duste po dobu 2 až 3 minút.

K tomuto pokrmu odporúčame podávať najmä jazmínovú ryžu či ryžu basmati, ktoré sa k nemu svojou špecifickou chuťou najviac hodia. Chybu ale neurobíte ani v prípade bylinkovej ryže, ochutenej napríklad zelenou cibuľkou, bazalkou a troškou citrónovej šťavy.

Bravčové na mrkve a petržlene
Zdroj: taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.