Nevšedné zeleninové lečo s vajcami

Nevšedné zeleninové lečo s vajcami

Táto varianta je zvláštna tým, že vajcia po rozklepnutí nemusíte do ostatnej zmesi klasicky premiešať, ale môžete ich nechať v podobe akéhosi volského oka. Stačí, aby bielok na horúcej zelenine stuhol, žĺtok by mal byť stále ľahko tekutý.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 4 paradajky
  • 2 papriky
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • 1/2 šálky vody
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • jarná cibuľka
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hlbšej panvici s olejom zľahka osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  2. Pridajte olúpanú a na kocky nakrájanú mrkvu a povarte približne 5 minút.
  3. Následne do panvice pridajte nakrájanú cuketu, baklažán, papriku a pol šálky vody.
  4. Za občasného miešania duste približne 10 minút.
  5. V medziobdobí vložte paradajky na 10 sekúnd do horúcej vody. Potom ich olúpte, nakrájajte na štvrtiny a odstráňte z nich semienka.
  6. Následne ich nakrájajte na drobnejšie kúsky a pridajte k zmesi do panvice.
  7. Dochuťte soľou a čiernym korením a všetko za občasného miešania duste približne 10 minút.
  8. Pred podávaním pridajte sladkú papriku, tymian a rozklepnite vajcia.
  9. Ozdobte na kolieska nakrájanou jarnou cibuľkou.

Tento pokrm podávajte s čerstvým či opečeným pečivom.

Pokrm pripravený z dusenej zeleniny a vajec
zdroj: servingdumplings.com

Máte v záhradke veľkú úrodu zeleniny? Pripravte si nielen lečo, ale aj ďalšie rozmanité pokrmy so zmesou paradajok a paprík !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.