Niçoise s údeným lososom

Niçoise s údeným lososom

Luxusná obmena klasického Niçoise šalátu s údeným lososom a pridaním ďalšej zeleniny namiesto vajec a olív. Podávajte ako netradičný brunch, špeciálny víkendový obed alebo ľahkú večeru.

Ingrediencie:

  • ½ malé uhorky, rozpolené, bez semienok a nakrájané na tenké plátky
  • 12 malých cherry paradajok, rozpolených
  • 110 g údeného lososa, nakrájaného na 5 cm kúsky
  • 230 g malých červených zemiakov, olúpaných a rozpolených
  • 170 g zelených fazuliek, orezaných a rozpolených
  • 2 lyžice majonézy so zníženým obsahom tuku
  • 1 polievková lyžica bieleho vínneho octu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • ½ čajovej lyžičky sušeného kôpru
  • ¼ lyžičky čerstvo mletého korenia
  • 6 šálok šalátového mixu

Postup

  1. Vedľa sporáka postavte veľkú misku ľadovej vody.
  2. Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu.
  3. Zemiaky vložte do paráka nad vriacu vodu, prikryte a uvarte v pare, kým nebudú hotové, 10 až 15 minút.
  4. Preneste zemiaky dierovanou lyžicou do ľadovej vody.
  5. Pridajte do paráka zelené fazuľky, prikryte a varte v pare, kým nebudú chrumkavé, 4 až 5 minút.
  6. Preneste zelenú fazuľu dierovanou lyžicou do ľadovej vody.
  7. Premiestnite zemiaky a fazuľu na plech vyložený papierom na pečenie, aby z nich odkvapkala voda.
  8. Medzitým vo veľkej mise prešľahajte majonézu, ocot, citrónovú šťavu, worcesterskú omáčku, horčicu, kôpor a korenie.
  9. Pridajte zemiaky a zelené fazuľky, šalátovú, uhorku a paradajky a všetko jemne premiešajte.
  10. Šalát a údeného lososa rozdeľte na 2 taniere a podávajte.
Šalát s údeným lososom, zeleninou a zemiakmi servírovaný na tanieri s vedľa položenou vidličkou.
www.eatingwell.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.