Luxusná obmena klasického Niçoise šalátu s údeným lososom a pridaním ďalšej zeleniny namiesto vajec a olív. Podávajte ako netradičný brunch, špeciálny víkendový obed alebo ľahkú večeru.
Ingrediencie:
- ½ malé uhorky, rozpolené, bez semienok a nakrájané na tenké plátky
- 12 malých cherry paradajok, rozpolených
- 110 g údeného lososa, nakrájaného na 5 cm kúsky
- 230 g malých červených zemiakov, olúpaných a rozpolených
- 170 g zelených fazuliek, orezaných a rozpolených
- 2 lyžice majonézy so zníženým obsahom tuku
- 1 polievková lyžica bieleho vínneho octu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžička worcesterskej omáčky
- 1 lyžička dijonskej horčice
- ½ čajovej lyžičky sušeného kôpru
- ¼ lyžičky čerstvo mletého korenia
- 6 šálok šalátového mixu
Postup
- Vedľa sporáka postavte veľkú misku ľadovej vody.
- Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu.
- Zemiaky vložte do paráka nad vriacu vodu, prikryte a uvarte v pare, kým nebudú hotové, 10 až 15 minút.
- Preneste zemiaky dierovanou lyžicou do ľadovej vody.
- Pridajte do paráka zelené fazuľky, prikryte a varte v pare, kým nebudú chrumkavé, 4 až 5 minút.
- Preneste zelenú fazuľu dierovanou lyžicou do ľadovej vody.
- Premiestnite zemiaky a fazuľu na plech vyložený papierom na pečenie, aby z nich odkvapkala voda.
- Medzitým vo veľkej mise prešľahajte majonézu, ocot, citrónovú šťavu, worcesterskú omáčku, horčicu, kôpor a korenie.
- Pridajte zemiaky a zelené fazuľky, šalátovú, uhorku a paradajky a všetko jemne premiešajte.
- Šalát a údeného lososa rozdeľte na 2 taniere a podávajte.