Čo budeme potrebovať
- 2 mušle na sushi (hrebenatky)
- 60 g sushi ryže (varená a ochutená pozri posledný recept ako pripraviť sushi ryžu? )
- Wasabi (voliteľné)
Na namáčanie rúk
- 60 ml vody
- 2 lyžičky ryžového octu
Na ozdobu
- 2 lyžičky ikier z lietajúcich rýb
- 2 lyžičky pikantnej majonézy Sriracha
- Pažítka
Postup
- Mušle očistíme
- Navlhčite si ruky v octovej vode, ktorú sme si vyrobili zmiešaním všetkých ingrediencií na ňu
- Vezmeme guličku sushi ryže o veľkosti polievkovej lyžice
- Jemne vytlačíme ryžu v pravej ruke, aby sme vytvorili obdĺžnikový blok so zaoblenými hranami (pre lepšiu predstavu sa pozrite na video návod hneď pod receptom)
- Každý vytvorený bloček ryže ozdobíme malým kúskom wasabi (ak chcete) a nakoniec pridáme hrebenatku
- Ku každému kúsku hrebenatky pridáme tobiko ikrami a pikantnú majonézu
V tomto recepte nie je problém hrebenatky nahradiť inou morskou rybou alebo iným morským plodom. Pre vegánsku a vegetariánsku verziu možno použiť napríklad nakladanú reďkev, čerstvú avokádu alebo aj osmažené tofu. Pre lepšiu predstavu ako toto sushi vytvoriť sa pozrite na video uvedené nižšie.
A pretože rýb nie je nikdy dosť a omega 3 mastné kyseliny podporujú našu imunitu, vrhnite sa na niektorý z týchto lahodných receptov s rybami a vychutnajte si ich aj v tepelnej úprave!