Nivový dip

Nivový dip

Modrý syr vie prekvapiť av kombinácii s mäsom je to hotová božská mana. Lahodná chuť mäsa a jemný nádych modrej plesne sú úplne úžasné. Uvidíte, že sa k tomuto receptu budete radi vracať. Základ tejto omáčky/dipu, tvorí výpok zo steakov.

Ingrediencie:

  • 1 lyžica neslaného masla
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 2 – 3 lyžice olivového oleja
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 2 steaky
  • 1 hrnček smotany na šľahanie
  • 1/2 hrnčeka hovädzieho vývaru
  • 125 g Nivy (môže byť aj iný syr s modrou plesňou)
  • 1 polievková lyžica nasekané čerstvé pažítky

Postup:

  • Hodinu pred začiatkom prípravy dipu si vyberieme steaky, aby mali izbovú teplotu.
  • Dôkladne ich osušíme pomocou kuchynských utierok.
  • Z oboch strán ich osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
  • Najlepšie liatinovú panvicu zahrejeme a potom na nej oba steaky položíme.
  • Vyprážame po oboch stranách po dobu 2 – 3 minút.
  • Akonáhle otočíme steaky na druhú stranu, pridáme maslo, rozmarín, tymian a roztlačený cesnak.
  • Necháme piecť ešte 2 minúty.
  • Potom steaky vyberieme z panvice a odložíme stranou, kde ich necháme odpočívať.
  • Ku koreniu v panvici prilejeme hovädzí vývar, dôkladne premiešame tak, aby sa všetko, čo je v panvici prilepené zmiešalo s vývarom.
  • Zalejeme smotanou, zamiešame a 5 minút varíme.
  • Keď začne omáčka hustnúť, prisypeme pažítku a nivu.
  • Necháme variť až sa syr spojí so smotanou.
  • Už nesolíme, ale trochu okoreníme.
  • Servírujeme s pripravenými steakmi.
Luxusná omáčka z modrého plesňového syra.
Zdroj: https://www.dontgobaconmyheart.co.uk/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.