Nízkosacharidové placky z kyslej kapusty

Nízkosacharidové placky z kyslej kapusty

Luxusné placky z kyslej kapusty a zeleniny s nízkym obsahom sacharidov nielen uspokoja vaše chuťové bunky, ale sú tiež zdravé a výživné. Sú hotové iba za 20 minút a preto si ich môžete pripraviť, aj keď práve nemáte veľa času.

Ingrediencie

  • 1/2 stredného zeleru, nastrúhaného
  • 1 veľká mrkva, nastrúhaná
  • 1 veľká cuketa, nastrúhaná
  • 1 šálka scedeného kyslej kapusty
  • 1 malá žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • chilli vločky alebo akékoľvek sušené bylinky podľa chuti
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 4 stredné vajcia
  • 2 lyžice masla, ghí alebo kačacieho tuku na vyprážanie

Postup

  1. Zeler a mrkva dajte do misky s vodou a so štipkou soli.
  2. Nechajte 15 minút máčať.
  3. Preložte na mušelínovú utierku spolu s cuketou a kyslou kapustou.
  4. Vytlačte vodu a šťavu z kyslej kapusty.
  5. Tekutinu zlikvidujte.
  6. Scedenú zeleninu dajte do misy, zmiešajte s vajcami, korením a čili vločkami. Premiešajte.
  7. Na panvici rozohrejte trochu masla (asi 1/2 polievkovej lyžice) na 3 placky (asi 70 g na každú placičku).
  8. Vymažte na miernom strednom ohni 5 až 6 minút.
  9. Uistite sa, že teplota nie je príliš vysoká, aby sa placky nespálili.
  10. Otočte a smažte ďalších 5 až 6 minút z druhej strany.
  11. Opakujte, kým nie sú všetky placky hotové.
  12. Podávajte napríklad s žeruchou, ďalšou kyslou kapustou, avokádom alebo chrumkavou slaninou či údeným lososom s krémovým syrom.
Placky z kyslej kapusty a zeleniny servírované na tanierikoch so šalátom a ďalším kapustou.
www.ketodietapp.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.