Luxusné placky z kyslej kapusty a zeleniny s nízkym obsahom sacharidov nielen uspokoja vaše chuťové bunky, ale sú tiež zdravé a výživné. Sú hotové iba za 20 minút a preto si ich môžete pripraviť, aj keď práve nemáte veľa času.
Ingrediencie
- 1/2 stredného zeleru, nastrúhaného
- 1 veľká mrkva, nastrúhaná
- 1 veľká cuketa, nastrúhaná
- 1 šálka scedeného kyslej kapusty
- 1 malá žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
- chilli vločky alebo akékoľvek sušené bylinky podľa chuti
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 4 stredné vajcia
- 2 lyžice masla, ghí alebo kačacieho tuku na vyprážanie
Postup
- Zeler a mrkva dajte do misky s vodou a so štipkou soli.
- Nechajte 15 minút máčať.
- Preložte na mušelínovú utierku spolu s cuketou a kyslou kapustou.
- Vytlačte vodu a šťavu z kyslej kapusty.
- Tekutinu zlikvidujte.
- Scedenú zeleninu dajte do misy, zmiešajte s vajcami, korením a čili vločkami. Premiešajte.
- Na panvici rozohrejte trochu masla (asi 1/2 polievkovej lyžice) na 3 placky (asi 70 g na každú placičku).
- Vymažte na miernom strednom ohni 5 až 6 minút.
- Uistite sa, že teplota nie je príliš vysoká, aby sa placky nespálili.
- Otočte a smažte ďalších 5 až 6 minút z druhej strany.
- Opakujte, kým nie sú všetky placky hotové.
- Podávajte napríklad s žeruchou, ďalšou kyslou kapustou, avokádom alebo chrumkavou slaninou či údeným lososom s krémovým syrom.