Môže byť skvelou voľbou na low carb večeru.
INGREDIENCIA:
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 hlava karfiolu
- 2 hrnčeky vody
- ¼ hrnčeka najemno nakrájanej cibule
- 1 hrnček nakrájanej mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 2 hrnčeky nakrájanej špargle
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- ½ lyžičky mletej rasce
- ½ lyžičky koriandra
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
- ¼ lyžičky piatkov červeného korenia
- mletá paprika
POSTUP:
- Karfiol si osmažte na lyžici a pol oleja.
- Smažte asi 4 minúty, než začne zlátnuť, potom podlejte vodou a nechajte chvíľu variť pod pokrievkou do mäkka.
- Po uvarení karfiol sceďte (vodu si nechajte) a rozšľahajte tyčovým mixérom s dvoma lyžicami vody.
- Na ďalšie 1 a ½ lyžicu oleja dajte orestovať mrkva s cibuľou.
- Až zelenina zmäkne, pridajte pretlačený cesnak, na kocky nakrájanú papriku a špargľu.
- Chvíľu restujte, a potom podlejte asi ¼ hrnčekom vody z karfiolu a varte domäkka.
- Medzitým si nechajte na oleji zatiahnuť mleté mäso.
- Keď je hotové, pridajte ho k zelenine, spolu s rascou, korením a červeným korením.
- Potom všetko dajte do menšieho pekáča a navrch dajte dozmixovaný karfiol, posypte paprikou a dajte zapiecť na 20 minút do rúry.
- Pečte pri 200 °C.