Nízkotučná varená nátierka

Nízkotučná varená nátierka

Táto lahodná syrečková nátierka pripomína tavený syr a je tak skvelá napríklad na desiatu so sebou.

Ingrediencie

  • 200 g syra Harzer alebo podobného
  • 150 ml mlieka
  • 350 g nízkotučného tvarohu
  • ½ lyžičky soli
  • mleté chilli
  • korenie
  • sušený cesnak Cesnakový prášok
  • rasca
  • rozmarín
  • muškátový oriešok

Postup

  • Syr nakrájame na čo najmenšie kúsky a za stáleho miešania necháme na strednom plameni rozpustiť v mlieku.
  • Pridáme soľ a ostatné korenie
  • Keď sa syr úplne rozpustí, pridáme do hrnca nízkotučný tvaroh a premiešame.
  • Krátko prehrejeme a hotovú zmes nalejeme do vhodnej nádoby. Hmota je za tepla ešte celkom tekutá, ale po vychladnutí zhustne a stane sa veľmi krémovou.
  • Syrovú nátierku uchovávajte v chladničke a podávajte s čerstvým pečivom.
Nízkotučná varená nátierka z tvarôžkov sa hodí na desiatu.
Zdroj: jaime-le-fromage.ch

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.