Noky s pikantnou talianskou klobásou

Noky s pikantnou talianskou klobásou

Pripravte si tento pokrm ako rýchlu a jednoduchú večeru. Je krásne krémový a má skvelý šmrnc. Zamilujete si ho!

Ingrediencie

  • 300 g pikantnej talianskej klobásy (napr. Salsiccia)
  • 1/2 strednej cibule, nakrájaná
  • 4 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1/2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 polievková lyžica nasekaných kalábrijských chilli papričiek alebo podľa chuti
  • 1,5 šálky kuracieho vývaru alebo 50/50 kurací vývar a suché biele víno
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 500 g gnocchi, nevarených
  • 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu + extra na podávanie
  • 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej bazalky alebo podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Klobásy vyberte zo črievok a rozdrobte ich do hlbokej panvice spolu s cibuľou.
  2. Za občasného miešania restujte 7–10 minút, alebo pokiaľ klobása pekne nezhnedne.
  3. Vmiešajte cesnak, dijonskú horčicu a kalábrijské chilli papričky a restujte 30 sekúnd.
  4. Pridajte kuracie vývar a smotanu.
  5. Zoškrabnite všetky hnedé kúsky z dna panvice.
  6. Vmiešajte halušky (nemusíte ich najskôr variť!).
  7. Pokračujte vo varení po dobu 8-10 minút za občasného miešania, alebo kým omáčka nezhustne a halušky nie sú hotové.
  8. Zložte panvicu z ohňa a vmiešajte parmezán a bazalku.
  9. Podľa potreby dochuťte soľou a korením a ihneď servírujte s extra nastrúhaným parmezánom, ak chcete.
Noky v krémovej omáčke s talianskou údeninou servírované na panvici.
www.saltandlavender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.