Tieto krémové halušky s omáčkou zo šampiňónov as baby špenátom sú skvelou večerou, ktorou sa nemusíte hanbiť servírovať ani tým najväčším fajnšmejkrov. Navyše ju pripravíte v jednej panvici a to za menej ako 30 minút!
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 strednej cibule, nakrájaná
- 340 g nakrájaných šampiňónov
- 2-3 strúčiky nasekaného cesnaku
- 3 štipky talianskeho korenia
- 1 vrchovatá lyžička dijonskej horčice
- 1/3 šálky suchého bieleho vína
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 500 g nevarených gnocchi
- 1 štedrá hrsť baby špenátu
- 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať, nasekaná, podľa chuti
Postup
- Pridajte olivový olej na panvicu na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte cibuľu a opekajte 5 minút za občasného miešania.
- Je v poriadku, keď ľahko zhnedne.
- Pridajte šampiňóny, cesnak a talianske korenie.
- Pokračujte vo varení za občasného miešania ďalších 5 minút.
- Vmiešajte dijonskú horčicu a biele víno.
- Nechajte prebublávať asi minútu.
- Pridajte smotanu a gnocchi.
- Počkajte, kým začne zmes znovu bublať, potom panvicu prikryte a znížte teplotu na stredne nízku.
- Varte 3 minúty.
- Vmiešajte špenát, znova panvicu prikryte a varte 3 minúty.
- Vmiešajte parmezán a dochuťte soľou a korením.
- Ochutnajte, gnocchi by mali byť mäkké.
- Pokiaľ nie, pokračujte vo varení ďalších pár minút.
- Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Ihneď podávajte s nastrúhaným parmezánom.