Noky so šampiňónmi a baby špenátom

Noky so šampiňónmi a baby špenátom

Tieto krémové halušky s omáčkou zo šampiňónov as baby špenátom sú skvelou večerou, ktorou sa nemusíte hanbiť servírovať ani tým najväčším fajnšmejkrov. Navyše ju pripravíte v jednej panvici a to za menej ako 30 minút!

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/2 strednej cibule, nakrájaná
  • 340 g nakrájaných šampiňónov
  • 2-3 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 3 štipky talianskeho korenia
  • 1 vrchovatá lyžička dijonskej horčice
  • 1/3 šálky suchého bieleho vína
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 500 g nevarených gnocchi
  • 1 štedrá hrsť baby špenátu
  • 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať, nasekaná, podľa chuti

Postup

  1. Pridajte olivový olej na panvicu na stredne vysokú teplotu.
  2. Pridajte cibuľu a opekajte 5 minút za občasného miešania.
  3. Je v poriadku, keď ľahko zhnedne.
  4. Pridajte šampiňóny, cesnak a talianske korenie.
  5. Pokračujte vo varení za občasného miešania ďalších 5 minút.
  6. Vmiešajte dijonskú horčicu a biele víno.
  7. Nechajte prebublávať asi minútu.
  8. Pridajte smotanu a gnocchi.
  9. Počkajte, kým začne zmes znovu bublať, potom panvicu prikryte a znížte teplotu na stredne nízku.
  10. Varte 3 minúty.
  11. Vmiešajte špenát, znova panvicu prikryte a varte 3 minúty.
  12. Vmiešajte parmezán a dochuťte soľou a korením.
  13. Ochutnajte, gnocchi by mali byť mäkké.
  14. Pokiaľ nie, pokračujte vo varení ďalších pár minút.
  15. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  16. Ihneď podávajte s nastrúhaným parmezánom.
Krémové halušky s omáčkou zo šampiňónov a s baby špenátom servírované na tanieri s vidličkou.
www.saltandlavender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.