Na vianočné perníčky z Norimbergu nemusíte cestovať ďaleko. Ich vôňa sa môže objaviť aj vo vašej kuchyni.
Ingrediencie
- 1 hrnček cukru kryštál
- 5 veľkých vajec
- 1 a ¾ hrnčeka mletých lieskových orechov
- 1 a ¾ hrnčeka mletých mandlí
- ½ hrnčeka kandizované citrónovej kôry (rozmixované najemno)
- ½ hrnčeka kandizované pomarančovej kôry (rozmixované najemno)
- 3 lyžičky perníkového korenia
- 1 lyžička citrónovej kôry
- Tmavá čokoláda na varenie (na obalenie)
Postup
- Vajcia si vyšľaháme s cukrom do bielej peny (necháme si na tom záležať a šľaháme asi 15 minút).
- Potom pridáme mleté lieskové oriešky, mandle, kandovanú kôru z citróna i pomaranča, citrónovú kôru a perníkové korenie.
- Všetko zamiešame a necháme v chladničke odležať asi 10 hodín.
- Potom si na papier na pečenie predkreslíme pomocou hrnčeka (s priemerom asi 6 cm) kruhy.
- Do jednotlivých kruhov potom pridávame kôpky cesta.
- Pečieme pri 160 ° C asi 22 minit.
- Po vychladení obaľujeme v čokoláde.