Norimberské perníčky

Norimberské perníčky

Na vianočné perníčky z Norimbergu nemusíte cestovať ďaleko. Ich vôňa sa môže objaviť aj vo vašej kuchyni.

Ingrediencie

  • 1 hrnček cukru kryštál
  • 5 veľkých vajec
  • 1 a ¾ hrnčeka mletých lieskových orechov
  • 1 a ¾ hrnčeka mletých mandlí
  • ½ hrnčeka kandizované citrónovej kôry (rozmixované najemno)
  • ½ hrnčeka kandizované pomarančovej kôry (rozmixované najemno)
  • 3 lyžičky perníkového korenia
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • Tmavá čokoláda na varenie (na obalenie)

Postup

  • Vajcia si vyšľaháme s cukrom do bielej peny (necháme si na tom záležať a šľaháme asi 15 minút).
  • Potom pridáme mleté lieskové oriešky, mandle, kandovanú kôru z citróna i pomaranča, citrónovú kôru a perníkové korenie.
  • Všetko zamiešame a necháme v chladničke odležať asi 10 hodín.
  • Potom si na papier na pečenie predkreslíme pomocou hrnčeka (s priemerom asi 6 cm) kruhy.
  • Do jednotlivých kruhov potom pridávame kôpky cesta.
  • Pečieme pri 160 ° C asi 22 minit.
  • Po vychladení obaľujeme v čokoláde.
Lahodné perníčky na Vianoce z Norimbergu urobené doma.
Zdroj: platedcravings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.