Nórska rybia polievka

Nórska rybia polievka

Vyskúšajte túto tradičnú nórsku rybiu polievku za chladného jesenného dňa. Krásne vás zahreje!

INGREDIENCIA

  • 200 filetov z tresky
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 l rybieho vývaru
  • 0,5 citróna
  • 2 žĺžky
  • 1 dl smotany na šľahanie
  • soľ
  • pažítka, čerstvá
  • 1 plátok zeleru
  • 0,5 lyžičky kari
  • 0,25 lyžičky cayenského korenia

POSTUP

  • Rybu nakrájame na kocky, ďalej nakrájame na kocky aj polovicu mrkvy, zeler a petržlen.
  • Nakrájame na plátky zostávajúce množstvo mrkvy.
  • Rozpustíme maslo, vmiešame múku a pridáme rybí vývar.
  • Polievku miešame do hladka.
  • Pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a necháme cca 15 minút variť.
  • Vyberieme zeleninu z polievky.
  • Citrónovú šťavu premiešame s karí, kajenským korením, žĺtkom a smotanou a pridáme do polievky.
  • Pridáme rybu, plátky mrkvy a necháme polievku dusiť, kým sa ryba neprevarí, cca 5 minút.
  • Dochutíme soľou.
  • Polievku posypeme pažítkou a podávame s chlebom.
Krémová polievka z rýb servírovaná v mištičke a ozdobená pažítkou.
www.fromnorway.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.