Vyskúšajte túto tradičnú nórsku rybiu polievku za chladného jesenného dňa. Krásne vás zahreje!
INGREDIENCIA
- 200 filetov z tresky
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 lyžica masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 l rybieho vývaru
- 0,5 citróna
- 2 žĺžky
- 1 dl smotany na šľahanie
- soľ
- pažítka, čerstvá
- 1 plátok zeleru
- 0,5 lyžičky kari
- 0,25 lyžičky cayenského korenia
POSTUP
- Rybu nakrájame na kocky, ďalej nakrájame na kocky aj polovicu mrkvy, zeler a petržlen.
- Nakrájame na plátky zostávajúce množstvo mrkvy.
- Rozpustíme maslo, vmiešame múku a pridáme rybí vývar.
- Polievku miešame do hladka.
- Pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a necháme cca 15 minút variť.
- Vyberieme zeleninu z polievky.
- Citrónovú šťavu premiešame s karí, kajenským korením, žĺtkom a smotanou a pridáme do polievky.
- Pridáme rybu, plátky mrkvy a necháme polievku dusiť, kým sa ryba neprevarí, cca 5 minút.
- Dochutíme soľou.
- Polievku posypeme pažítkou a podávame s chlebom.