Táto škandinávska príloha kombinuje zemiaky s baby špenátom a kaparmi, čím vytvára skutočný chuťový orgazmus! Dokonale sa hodí napríklad k pečeným rybám.
Ingrediencie
- 1 kg nových zemiakov, pozdĺžne rozpolených
- 30 g masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 cibule, nakrájané nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 2 lyžice kapar, opláchnuté a odkvapkané
- 300 g baby špenátu
- ½ citróna, vytlačeného, plus ďalšie klinky na podávanie
Postup
- Zemiaky varte 10 minút alebo kým nezmäknú, potom zlejte.
- Medzitým rozohrejte maslo a olej na panvici, pridajte cibuľu a opekajte 5 minút alebo do zmäknutia.
- Pridajte cesnak a kapary a opekajte ďalšiu minútu.
- Ďalej pridajte zemiaky a chrbtom vidličky ich zľahka roztlačte.
- Pridajte špenát a miešajte, kým nezvädne.
- Prelejte citrónovou šťavou, okoreňte a potom podávajte.