Nové zemiaky so špenátom a kaparmi

Nové zemiaky so špenátom a kaparmi

Táto škandinávska príloha kombinuje zemiaky s baby špenátom a kaparmi, čím vytvára skutočný chuťový orgazmus! Dokonale sa hodí napríklad k pečeným rybám.

Ingrediencie

  • 1 kg nových zemiakov, pozdĺžne rozpolených
  • 30 g masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 cibule, nakrájané nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 2 lyžice kapar, opláchnuté a odkvapkané
  • 300 g baby špenátu
  • ½ citróna, vytlačeného, plus ďalšie klinky na podávanie

Postup

  1. Zemiaky varte 10 minút alebo kým nezmäknú, potom zlejte.
  2. Medzitým rozohrejte maslo a olej na panvici, pridajte cibuľu a opekajte 5 minút alebo do zmäknutia.
  3. Pridajte cesnak a kapary a opekajte ďalšiu minútu.
  4. Ďalej pridajte zemiaky a chrbtom vidličky ich zľahka roztlačte.
  5. Pridajte špenát a miešajte, kým nezvädne.
  6. Prelejte citrónovou šťavou, okoreňte a potom podávajte.
Miska zemiakov, baby špenátu a kaparov.
www.realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.