Cesnačka je grunt a určite ju po náročných oslavách Nového roka uvítate. Servírujte ju v chlebe as poriadnou dávkou syra a úspech je zaručený!
INGREDIENCIA
- 1 červená cibuľa
- 1 žltá cibuľa
- 1 hlávka cesnaku
- zväzok jarnej cibuľky
- 1 l vody alebo zeleninového vývaru
- 200 g krémového syra
- 6 zemiakov
- 2 lyžice hladkej múky
- olej
- soľ
- strúhaná mozzarella
- strúhaný čedar
- bochník chleba
POSTUP
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku.
- Primiešame múku a dobre ju rozmiešame, aby nevznikli hrudky.
- Potom prilejeme vodu, ostatný prelisovaný cesnak, korenie, soľ a privedieme do varu.
- Následne pridáme na kúsky pokrájané zemiaky a krémový syr a počkáme, až sa zemiaky uvaria.
- Chlieb prerežeme v 2/3 a vnútro vyberieme.
- Dáme na pár minút do vyhriatej rúry chrumkať, po vybratí posypeme spodok strúhaným syrom a prilejeme uvarenú polievku.
- Vrch posypeme poriadnym množstvom syra a ozdobíme jarnou cibuľkou.