Obaľovaná morčacia pečeň s parmezánom

Obaľovaná morčacia pečeň s parmezánom

Namiesto obyčajnej strúhanky môžete použiť aj strúhanku bylinkovú. Tú možno jednoducho pripraviť tak, že do strúhanky primiešate zmes čerstvých či sušených byliniek, napríklad tymián, oregano, majoránku či saturejku.

Ingrediencie:

  • 400 g morčacej pečene
  • 1 šálka cmaru
  • 1 šálka hladkej múky
  • 3/4 šálky strúhanky
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Umytá, odblanená a na kúsky nakrájanú pečeň vložte do misky s cmarom.
  2. Nechajte odpočívať v chladničke aspoň 60 minút.
  3. V medziobdobí si pripravte dve misky, jednu s múkou a druhú so strúhankou a strúhaným parmezánom.
  4. Každý kúsok pečene potom obaľte v múke a následne v zmesi strúhanky a parmezánu.
  5. Vymažte na panvici s rozpáleným olejom z oboch strán, približne 5-7 minút.
  6. Po osmažení nechajte prebytočný olej absorbovať za pomoci papierového obrúska.
  7. Pred podávaním pečeň osoľte a okoreňte.

Podávajte so zeleninovým šalátom a rôznymi dipmi, v ktorých budete vyprážanú pečeň namáčať.

Morčacia pečeň obalená v strúhanke a parmezáne ozdobená čerstvou petržlenovou vňaťou
zdroj: thewickednoodle.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.