Tento recept môžeme prispôsobiť pridaním alebo nahradením ingrediencií do strúhanky. Nemáte radi mandle? Nahraďte ich pistáciami alebo píniovými orieškami, chrumkavosť je stále zaručená. Pridať môžete tiež bylinky či semienka.
Ingrediencie
- 4 filety z pražmy
- 100 g strúhanky
- 80 g mandlí
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvá petržlenová vňať
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Mandle nasekajte nahrubo.
- Do misky s mandľami pridajte strúhanku, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie a olej.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Plech vyložte papierom na pečenie a vložte naň filety z pražmy.
- Každú filetu posypte zmesou strúhanky a mandlí a pritlačte rukou.
- Na záver každú filetu poriadne pokvapkajte olejom.
- Pečte v rúre s ventilátorom približne 20 minút.