Obaľované filety z pražmy

Obaľované filety z pražmy

Tento recept môžeme prispôsobiť pridaním alebo nahradením ingrediencií do strúhanky. Nemáte radi mandle? Nahraďte ich pistáciami alebo píniovými orieškami, chrumkavosť je stále zaručená. Pridať môžete tiež bylinky či semienka.

Ingrediencie

  • 4 filety z pražmy
  • 100 g strúhanky
  • 80 g mandlí
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvá petržlenová vňať
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180 °C.
  • Mandle nasekajte nahrubo.
  • Do misky s mandľami pridajte strúhanku, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie a olej.
  • Všetko dôkladne premiešajte.
  • Plech vyložte papierom na pečenie a vložte naň filety z pražmy.
  • Každú filetu posypte zmesou strúhanky a mandlí a pritlačte rukou.
  • Na záver každú filetu poriadne pokvapkajte olejom.
  • Pečte v rúre s ventilátorom približne 20 minút.
Pražma obaľovaná v strúhanke.
zdroj: blubasilico.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.