Túžite po zmene? Namiesto klasických ružičiek nakrájajte karfiol na plátky. Uvidíte, že pokrm bude rovnako chutný, ale vizuálne zaujímavejší!
Ingrediencie:
Karfiol
- 1 hlava karfiolu
- 1 šálka mlieka
- 1 PL jablčného octu
- 3/4 šálky múky
- 1/2 šálky kukuričného škrobu
- 2 šálky strúhanky, ideálne bylinkové
- olej
- soľ, korenie
Huby
- 1 šálka šampiňónov nakrájaných na plátky
- 1 šálka zeleninového vývaru
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 2 PL masla
- 2 PL múky
- tymian
- oregano
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Karfiol nakrájajte na hrubšie plátky.
- V miske zmiešajte múku s kukuričným škrobom.
- Pridajte soľ, korenie a mlieko, v ktorom ste predtým rozmiešali jablkový ocot.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Do ďalšej misky si pripravte strúhanku.
- Následne jednotlivé plátky karfiolu najprv namočte do zmesi a potom obaľte v strúhanke.
- Na panvici rozohrejte olej a následne v ňom karfiolové plátky z oboch strán dozlatista osmažte, približne 2-3 minúty z každej strany.
- Následne tieto predsmažené plátky vložte na plech s papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre približne 5-7 minút.
- Medzitým si na panvici s olejom zľahka orestujte prelisovaný cesnak a plátky šampiňónov, približne 5 minút. Počas miešania pridajte soľ a korenie.
- Zmes z panvice odstráňte a do panvice dajte rozpustiť maslo.
- Pridajte múku a za stáleho miešania varte zhruba 1 minútu.
- Prilejte zeleninový vývar a za stáleho miešania ešte chvíľku povarte.
- Na záver pridajte bylinky, soľ, korenie, zmes šampiňónov a dôkladne premiešajte.
Steaky z karfiolu podávajte preliate hubovou omáčkou.