Obaľovaný baklažán plnený šunkou a syrom

Obaľovaný baklažán plnený šunkou a syrom

Máte slabosť pre cordon bleu? Skúste kurací rezeň nahradiť baklažánom.

Ingrediencie

  • 250 g baklažánu
  • 100 g šunky
  • 100 g syru
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • hladká múka
  • čerstvá bazalka
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup

  • Baklažán umyte a nakrájajte ho na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm.
  • Plátky vložte do sitka s miskou pod ním, osoľte ich a nechajte asi pol hodiny „vyplakať“.
  • V miske rozšľahajte vajcia, osoľte ich, okoreňte a dajte bokom.
  • Do dvoch ďalších misiek pripravte strúhanku a múku.
  • Po 30 minútach opláchnite plátky baklažánu pod tečúcou vodou a osušte.
  • Plátky baklažánu položte na tanier, naplňte plátkom šunky, lístkom bazalky a plátkom syra.
  • Navrch položte ďalší plátok baklažánu, čím vytvoríte akýsi sendvič.
  • Vezmite naplnený baklažán obaľte ho najskôr v múke, potom namočte vo vajíčku a nakoniec obaľte v strúhanke.
  • Na panvici rozohrejte olej a baklažán aj oblú strán osmažte, asi 2 až 3 minúty z každej strany.
  • Po vybratí nechajte prebytočný olej vsiaknuť do papierovej utierky.

Tento vyprážaný baklažán s náplňou môžete pripraviť tiež v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút.

Baklažánový cordon bleu.
zdroj: lapaginadelgoloso.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.