Celú morku si môže z rôznych dôvodov dovoliť kúpiť iba málokto.
Poďme sa preto dnes pozrieť na recepty z morčacích plátkov.
Niektorí odborníci toto mäso dokonca radí medzi takzvané superpotraviny.
Vďaka svojmu unikátnemu zloženiu totiž pomáha predchádzať mnohým civilizačným chorobám. Nech sa rozhodnete pre ktorýkoľvek spôsob, vždy si pochutnáte!
Naše recepty
Prečo zaradiť morčacie mäso do vášho jedálnička?
Mnoho ľudí z hydinového mäsa stále najčastejšie konzumuje kuracie. To je ale škoda, pretože morčacie mäso je tiež veľmi zdravé, pretože má nízky obsah tukov a naopak vysoký obsah bielkovín. Napríklad morčacie prsia obsahujú takmer 25 percent bielkovín. Okrem toho toto mäso obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín E či K a minerálne látky, ako napríklad fosfor, zinok, železo, vápnik či selén.
Jednou z výhod morčacieho mäsa je tiež jeho ľahká stráviteľnosť a odporúča sa aj ľuďom, ktorí chcú predchádzať kardiovaskulárnym chorobám alebo majú vysoký cholesterol. V neposlednom rade obsahuje aj látku tryptofán, ktorá znižuje stres a prispieva k dobrej nálade. Morčacie plátky sa najčastejšie pripravujú z pŕs, ktoré tvoria až tretinu váhy morky, ale je možné ich pripraviť aj zo stehien, ktorých mäso je o niečo tmavšie a pevnejšie.