Obrátené banánovo-karamelové rezy

Obrátené banánovo-karamelové rezy

Nie je dekadentnejšieho spôsobu, ako spotrebovať zrelé banány, než si pripraviť tieto luxusné rezy, ktoré navyše neobsahujú žiadne mliečne produkty. Môžete ich podávať samotné alebo s kopčekom svojej obľúbenej zmrzliny.

Čo budete potrebovať

Na vrstvu karamelu a banánov:

  • ¼ šálky plnotučného konzervovaného kokosového mlieka
  • ⅓ šálky kokosového oleja
  • 1 šálka trstinového cukru
  • 4-5 zrelých banánov, rozkrojených pozdĺžne napoly (nie prezreté alebo otlačené pre peknú prezentáciu)

Na cesto:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 šálka roztlačených zrelých banánov
  • 1 šálka rastlinného mlieka
  • ⅓ šálky oleja neutrálnej chuti
  • 1 lyžica octu
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Dno hlbokého plechu s rozmermi 23 x 33 cm vyložte papierom na pečenie a boky vymažte tukom.
  • V malom hrnci na miernom ohni zmiešajte kokosové mlieko, kokosový olej a hnedý cukor.
  • Šľahajte, kým zmes nebude, asi 2 minúty.
  • Neprevarujte.
  • Nalejte vzniknutý karamel na plech a rovnomerne ho rozprestrite na papieri na pečenie.
  • Umiestnite nakrájané banány reznou stranou dole a usporiadajte ich, ako chcete, ale snažte sa zaistiť, aby medzi jednotlivými plátkami bol minimálny priestor, pretože po upečení vzniknú ešte väčšie medzery.
  • V miske stolného mixéra (alebo použiť vidličku či metlu) zmiešajte roztlačené banány, rastlinné mlieko, olej, ocot a vanilku a šľahajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Do stredne veľkej misy preosejte múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a škoricu.
  • Túto zmes pridajte k mokrým ingredienciám a premiešajte.
  • Nepremiešavajte.
  • Cesto jemne nalejte na karamel a nakrájané banány a vrch uhlaďte lyžicou alebo stierkou.
  • Pečte v rúre 30–35 minút alebo do zlatohnedej farby.
  • Párátko zapichnuté do stredu by vám malo vyjsť čisté alebo s pár omrvinkami.
  • Pred vyklopením na servírovaciu tácku nechajte buchtu asi 20 minút vychladnúť.
  • Dobrú chuť!
Rezy z banánov a karamelu na mriežke.
www.crumbsandcaramel.com

Vyskúšajte aj naše vynikajúce recepty na cukrovinky z karamelu . Upečte si pečivo, ktoré chutí každému!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.