Obrátené čučoriedkové koláče

Obrátené čučoriedkové koláče

Budete potrebovať:

  • 300 gramov polohrubej múky
  • 120 gramov cukru krupice
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 2 vajcia
  • 250 gramov bieleho jogurtu
  • 6 polievkových lyžíc oleja
  • 4 polievkové lyžice mlieka
  • trochu nastrúhanej citrónovej kôry
  • čučoriedky
  • mletá škorica
  • vanilkový cukor +cukor krupica na posypanie

Postup prípravy:

  • Keďže je príprava koláča veľmi jednoduchá a rýchla, predhrejte si rúru na 180 stupňov.
  • Múku preosejte a zmiešajte ju s ostatnými sypkými surovinami.
  • Pridajte vajcia, olej, jogurt a mlieko.
  • Pripravte si formu na koláč s priemerom 26-28 centimetrov.
  • Na dno formy nasypte tenkú vrstvu cukru a vysypte do formy umytej a osušenej čučoriedky.
  • Zasypte ich vanilkovým cukrom so škoricou.
  • Na čučoriedky nalejte rovnomerne cesto.
  • Vložte do rúry a pečte asi pol hodiny.
  • Akonáhle je koláč hotový, nechajte ho chvíľku vychladnúť a potom ho preklopte na tácku.
koláč posypaný čučoriedkami, zdobený nastrúhanou bielou čokoládou
Zdroj foto: ohmydish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.