Obratené kuracie rezne zapekané so smotanou

Obratené kuracie rezne zapekané so smotanou

Zapečenie osmažených plátkov mäsa spoločne so šľahačkou, ako je tomu v tomto recepte, robí výsledný pokrm ešte krehkejšie a šťavnatejšie ako obvykle.

Ingrediencie:

  • 4 kuracie rezne
  • 2 cibuľa
  • 2 vajcia
  • 1 šálka šľahačky
  • 1 šálka strúhanky
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Plátky kuracieho mäsa naklepte cez potravinovú fóliu, osoľte a okoreňte.
  3. Do jednej misky si pripravte strúhanku a do druhej misky rozšľahané vajíčka.
  4. Potom mäso dôkladne obaľte najskôr v strúhanke a potom vo vajíčku.
  5. Obalené rezne osmažte dozlatista na panvici s rozpáleným olejom.
  6. V medziobdobí nakrájajte cibuľu na plátky a vložte ju do pekáča, v ktorom chcete rezne zapekať.
  7. Na cibuľu následne položte osmažené rezne a na vrchu ich opäť pokryte kolieskami cibule.
  8. Na záver všetko zalejte šľahačkou a pekáč priklopte.
  9. Pečte v predhriatej rúre približne 30 minút.
  10. Na posledných päť minút pekáč odklopte.

Rezne naruby zapečené s cibuľou a smotanou podávajte so zemiakmi či zemiakovou kašou.

Obrátené rezne servírované s cibuľkou, zemiakmi a šalátkom
zdroj: holidaycheck.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.