Zapečenie osmažených plátkov mäsa spoločne so šľahačkou, ako je tomu v tomto recepte, robí výsledný pokrm ešte krehkejšie a šťavnatejšie ako obvykle.
Ingrediencie:
- 4 kuracie rezne
- 2 cibuľa
- 2 vajcia
- 1 šálka šľahačky
- 1 šálka strúhanky
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Plátky kuracieho mäsa naklepte cez potravinovú fóliu, osoľte a okoreňte.
- Do jednej misky si pripravte strúhanku a do druhej misky rozšľahané vajíčka.
- Potom mäso dôkladne obaľte najskôr v strúhanke a potom vo vajíčku.
- Obalené rezne osmažte dozlatista na panvici s rozpáleným olejom.
- V medziobdobí nakrájajte cibuľu na plátky a vložte ju do pekáča, v ktorom chcete rezne zapekať.
- Na cibuľu následne položte osmažené rezne a na vrchu ich opäť pokryte kolieskami cibule.
- Na záver všetko zalejte šľahačkou a pekáč priklopte.
- Pečte v predhriatej rúre približne 30 minút.
- Na posledných päť minút pekáč odklopte.
Rezne naruby zapečené s cibuľou a smotanou podávajte so zemiakmi či zemiakovou kašou.