Máte chuť na rýchle a chutné perníkové rezy? Skúste tento recept na jablčné rezy, ktorý pripravíte počas krátkej chvíle bez zbytočného váženia.
Čo budeme potrebovať
- 30 g masla, rozpusteného
- 40 g hnedého cukru
- 2 veľké jablká, olúpané a nakrájané na plátky
Na perník
- 60 g masla, zmäkčeného
- 60 g cukru
- 40 g hnedého cukru
- 1 veľké vajcia, izbová teplota
- 50 ml melasy
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1/2 lyžičky mletého klinčeka
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
- 80 ml uvareného čaju
Postup
- Nalejte maslo do pekáča a posypte ho hnedým cukrom.
- Položte jablká na cukor.
- Na perník vo veľkej mise utrite maslo a cukry, kým nebudú svetlé a nadýchané.
- Rozšľaháme vajcia, potom pridáme melasu a zmiešame s cukrovou zmesou.
- Zmiešajte suché prísady a postupne ich pridávajte do cukrovej zmesi striedavo s čajom a po každom pridaní dobre prešľahajte.
- Zmes nalejte cez jablká.
- Pečte pri 180 °C po dobu 45-50 minút, alebo pokiaľ nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
- Pred vyklopením na tanier 10 minút ochlaďte. Podávajte teplé.
Popri klasických receptoch na perníkové rezy si skúste upiecť tento typický perník z Norimbergu a ochutnajte ten rozdiel!