Obrátený koláč z broskýň

Obrátený koláč z broskýň

Francúzsko dalo svetu mnohé kulinárske špeciality. Aj tento recept na broskyňové koláče alebo tarte tatin pochádza z krajiny galského kohúta. Pochutnáte si!

Budete potrebovať:

Na náplň:

  • 4 stredné broskyne
  • 4 šálky hnedého cukru
  • 2 lyžice bourbonu

Na korpus:

  • 2 vajcia
  • 2 šálky hladkej múky
  • ½ šálky zmäknutého masla
  • lyžička sódy
  • lyžička vanilkového cukru
  • ½ šálky nastrúhaných vlašských orechov
  • ½ lyžičky soli

Postup prípravy:

  • Zmiešajte cukor s dvoma lyžicami vody a nechajte za stáleho miešania skaramelizovať. Pridajte trochu bourbonu.
  • Do pekáča alebo formy na koláč vymastenej maslom naskladajte plátky broskýň.
  • V mise ušľahajte metličkou vajíčka a cukor. Dobre vmiešajte zmäknuté maslo, vanilkový cukor, múku, nastrúhané oriešky, sódu a soľ.
  • Vzniknuté cesto nalejte na broskyňovú zmes.
  • Vložte do rúry, ktorú ste si predhriali na 180 °C. Po 20 minútach pečenia koláč vyberte a prikryte alobalom, aby sa vám nespálil. Pečte ďalších 40 minút.
  • Pár minút po vytiahnutí z rúry koláč preklopte na tácku.
obrátený koláč pokladaný broskyňami
Zdroj foto: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.