Obrátený pečený cheesecake

Obrátený pečený cheesecake

A ako ďalší máme aj obrátený cheesecake, ktorý má krustu oproti bežnému postupu hore.

INGREDIENCIA:

Korpus:

  • 900 g krémového syra
  • 200 g práškového cukru
  • 150 ml kyslej smotany
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice vanilky

Slaný karamel:

  • 1 hrnček cukru
  • 6 lyžíc masla
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička soli

Korpus:

  • 150 g maslových sušienok
  • 75 g masla
  • 30 g hnedého cukru
  • 50 g tmavej čokolády
  • 50 g vlašských orechov

POSTUP:

  • Krémový syr, vanilku, cukor, kyslú smotanu, múku a vajcia si vyšľahajte na nízke otáčky (pozor na bubliny).
  • Do vymastenej tortovej formy si krém rozprestrite a párkrát s formou buchnite o pracovnú plochu, aby vyšli prebytočné bubliny.
  • Dajte piecť na 160 °C na 1 hodinu.
  • Pred koncom pečenia pootvorte dvierka rúry a aj po vypnutí nechajte v rúre až do úplného vychladnutia.
  • Po schladení môžete dať do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc.
  • Ráno si pripravte slaný karamel.
  • Cukor si rozohrejte do rozpustenia, potom pridajte maslo a potom smotanu.
  • Varte do zhustnutia, odstavte a osoľte.
  • Sušienky si rozmixujte s vlašskými orechmi a zmiešajte s rozpusteným maslom a cukrom a kúskami čokolády.
  • Krém ozdobte slaným karamelom a navrch dajte rozdrobenú zmes korpusu.
Pečený cheesecake s posýpkou hore.
one-more-slide.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.