Obrie yorkshirský puding

Obrie yorkshirský puding

Výhodou tohto receptu je, že sa ingrediencie nemusia vážiť, pretože ide o hrnčekový variant. Príprava je rýchla, jednoduchá a zvládne jej aj úplný začiatočník.

Stačí len správne odmerať suroviny a pustiť sa do diela. Yorkšírsky puding, ako sa v počeštenej forme tejto pochúťke hovorí, nahradí akúkoľvek prílohu vhodnú k mäsu.

Ingrediencie:

  • 3/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 vajcia
  • 3/4 hrnčeka mlieka
  • 1/2 hrnčeka sadla

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 220 stupňov a pripravíme najlepšie koláčovú formu.
  • Do misy preosejeme múku so soľou a dáme bokom.
  • V inej mise našľaháme vajcia s mliekom do svetlej peny a postupne vmiešame suché ingrediencie, až vznikne hladké cesto.
  • Koláčovú formu vymažeme masťou a dáme nahriať do rúry.
  • Opatrne vyberieme, vlejeme do nej cesto a vložíme späť do predhriatej rúry.
  • Pečieme zhruba 15 až 20 minút, kým sa cesto nenafúkne a ľahko nevysuší. Potom má tú správnu konzistenciu.
  • Akonáhle je povrch zlatisto hnedý až tmavo hnedý, vyberieme puding z rúry a môžeme ihneď podávať.
Vynikajúci puding po anglicku.
Zdroj: https://foodnetwork.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.