Octové chipsy zo šalátovej uhorky

Octové chipsy zo šalátovej uhorky

Pripravte si svoje vlastné domáce chipsy! Chipsy z uhorky sú nízkosacharidové a perfektne nahradia klasické zemiakové lupienky. Pred pečením ich nezabudnite dobre osušiť, aby vám krásne chrumkali.

INGREDIENCIA

  • 1 veľká hrubá šalátová uhorka
  • 1 a 1/2 polievkové lyžice octu
  • 1 lyžička soli
  • ¼ lyžičky sušeného cesnaku

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 110 °C a položte papier na pečenie na dva veľké.
  • Pomocou mandolíny alebo ostrého noža nakrájajte uhorku na plátky hrubé asi 0,3 cm.
  • Osušte uhorky papierovými utierkami a vložte ich do strednej misy.
  • Pridajte ocot, soľ a sušený cesnak a premiešajte.
  • Uhorky naskladajte v rovnomernej vrstve na pripravené plechy.
  • Pečte do vyschnutia, 1 hodinu a 30 minút, v polovici otočte.
  • Akonáhle uhorky začnú chrumkať, vyberte ich z rúry.
  • Dobrú chuť!
Uhorkové chipsy vo veľkej mise.
www.delish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.