Pripravte si svoje vlastné domáce chipsy! Chipsy z uhorky sú nízkosacharidové a perfektne nahradia klasické zemiakové lupienky. Pred pečením ich nezabudnite dobre osušiť, aby vám krásne chrumkali.
INGREDIENCIA
- 1 veľká hrubá šalátová uhorka
- 1 a 1/2 polievkové lyžice octu
- 1 lyžička soli
- ¼ lyžičky sušeného cesnaku
POSTUP
- Predhrejte rúru na 110 °C a položte papier na pečenie na dva veľké.
- Pomocou mandolíny alebo ostrého noža nakrájajte uhorku na plátky hrubé asi 0,3 cm.
- Osušte uhorky papierovými utierkami a vložte ich do strednej misy.
- Pridajte ocot, soľ a sušený cesnak a premiešajte.
- Uhorky naskladajte v rovnomernej vrstve na pripravené plechy.
- Pečte do vyschnutia, 1 hodinu a 30 minút, v polovici otočte.
- Akonáhle uhorky začnú chrumkať, vyberte ich z rúry.
- Dobrú chuť!