Vanilkové rožteky, perníčky či orechové pečivo patrí k najobľúbenejším druhom vianočného pečiva.
Skúste do ich cesta pridať malé množstvo octu!
Inšpirujte sa našimi receptami na octové pečivo!
Je nadýchané, krehké a na jeho chuti nič nespoznáte!
Ktorá varianta sa tento rok objaví na vašom vianočnom stole?
Naše recepty
Ocot a pečenie
Väčšina z nás vie, že ocot je jednou z ingrediencií, ktorá sa pridáva do maslového lístkového cesta, ktoré sa používa napríklad na kremrole. Napomáha tomu, aby vznikli jeho jednotlivé charakteristické vrstvy.
Ocot ale môžete pridať aj do iných typov cesta, napomôže ich krehkosti. Skvele sa to dá využiť práve pri pečení vianočných cukroviniek. Samozrejme, že sa pridáva len malé množstvo, ktoré sa nijako neprejaví na výslednej chuti pečiva.
Pokiaľ ide o druhy octov, okrem klasického bieleho octu, možno pri pečení použiť aj najrôznejšie octy balzamikové, ktoré majú intenzívnu chuť i vôňu.