Odľahčený parížsky šalát s jogurtom

Odľahčený parížsky šalát s jogurtom

Kombinácia mäkkej salámy, sterilovaných uhoriek a majonézy chutí vždy skvele. Vyskúšajte náš recept v odľahčenom variante s bielym jogurtom. Uvidíte, že vám zachutí!

Ingrediencie:

  • 300 g parížskej salámy
  • 1 menšia cibuľa
  • 3-4 sterilizované uhorky
  • 3 PL majonézy
  • 3 PL gréckeho bieleho jogurtu
  • ocot podľa chuti
  • 3 vajcia natvrdo (voliteľné)
  • soľ, korenie podľa chuti
  • jarná cibuľka na ozdobu

Postup:

  1. Olúpte cibuľu a nakrájajte najemno.
  2. Nakladané uhorky a parížsku salámu nakrájajte na rezančeky alebo kocky, záleží, akej variante dávate prednosť.
  3. Pokiaľ sa rozhodnete používať aj vajcia uvarené natvrdo, olúpte ich a nakrájajte nadrobno na kocky.
  4. Nakrájanú salámu, uhorky, cibuľu a vajíčka zmiešajte vo väčšej mise.
  5. V inej miske zmiešajte tri polievkové lyžice majonézy s tromi lyžicami bieleho gréckeho jogurtu.
  6. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti, dôkladne premiešajte.
  7. Pripravený dresing zmiešajte s ostatnými ingredienciami a pridajte podľa chuti trochu octu.
  8. Ochutnajte a prípadne dochuťte požadovaným množstvom soli či korenia.
  9. Šalát dobre premiešajte a nechajte 2-3 hodiny odležať v chladničke.
  10. Na ozdobenie je možné použiť niekoľko koliesok jarnej cibuľky.

Tento parížsky šalát môžete servírovať ako desiatu alebo ako predjedlo.

Tanier so šalátom z parížskej salámy s jarnou cibuľkou.
zdroj: mybestgermanrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.