Ohnivé kurča na červenom karí

Ohnivé kurča na červenom karí

Kto by nemiloval výrazné thajské chute! Červená kari pasta je navyše taká dobrá, že na nej môžete pripraviť snáď čokoľvek a vždy vám vyjde luxusný pokrm. Vyskúšajte tento recept s kuracím mäsom, fazuľkami a thajskou bazalkou a zamilujete sa!

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2–4 lyžice červenej kari pasty
  • 2x 400 g konzerva kokosového mlieka
  • 30–50 g tmavého trstinového cukru
  • 30–60 ml rybej omáčky
  • 1/2 lyžičky drveného chilli alebo nasekaná červená chilli paprička
  • 350 g zelených fazuľových strukov
  • 450 g kuracích pŕs, nakrájaných na menšie kúsky
  • 1/4 hrnčeka nasekaných listov thajskej bazalky + 1 veľká vetvička

POSTUP

  1. V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejte olej a 2 minúty na ňom opekajte a miešajte karí pastu.
  2. Pridajte asi 3 hrnčeky vody, kokosové mlieko, trstinový cukor, rybiu omáčku a chilli.
  3. Priveďte do varu a pridajte šikmo nakrájané zelené fazuľky.
  4. Varte na strednom ohni 3 až 5 minút.
  5. Nakoniec pridáme kura a vetvku bazalky.
  6. Varte ešte asi 3 minúty, aby bolo mäso uvarené, ale stále šťavnaté.
  7. Odstráňte bazalku.
  8. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte.
  9. Kari rozdeľte do misiek, posypte čerstvou nasekanou bazalkou.
  10. Môžete podávať s dusenou ryžou alebo ryžovými rezancami.
Thajské červené kuracie karí na panvici s vareškou.
www.recipetineats.com

Máme pre vás aj ďalšie luxusné recepty na kuracie na karí a už je len na vás, ktorý z nich si vyskúšate.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.