Kto by nemiloval výrazné thajské chute! Červená kari pasta je navyše taká dobrá, že na nej môžete pripraviť snáď čokoľvek a vždy vám vyjde luxusný pokrm. Vyskúšajte tento recept s kuracím mäsom, fazuľkami a thajskou bazalkou a zamilujete sa!
INGREDIENCIA
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2–4 lyžice červenej kari pasty
- 2x 400 g konzerva kokosového mlieka
- 30–50 g tmavého trstinového cukru
- 30–60 ml rybej omáčky
- 1/2 lyžičky drveného chilli alebo nasekaná červená chilli paprička
- 350 g zelených fazuľových strukov
- 450 g kuracích pŕs, nakrájaných na menšie kúsky
- 1/4 hrnčeka nasekaných listov thajskej bazalky + 1 veľká vetvička
POSTUP
- V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejte olej a 2 minúty na ňom opekajte a miešajte karí pastu.
- Pridajte asi 3 hrnčeky vody, kokosové mlieko, trstinový cukor, rybiu omáčku a chilli.
- Priveďte do varu a pridajte šikmo nakrájané zelené fazuľky.
- Varte na strednom ohni 3 až 5 minút.
- Nakoniec pridáme kura a vetvku bazalky.
- Varte ešte asi 3 minúty, aby bolo mäso uvarené, ale stále šťavnaté.
- Odstráňte bazalku.
- Ochutnajte a podľa potreby dochuťte.
- Kari rozdeľte do misiek, posypte čerstvou nasekanou bazalkou.
- Môžete podávať s dusenou ryžou alebo ryžovými rezancami.
Máme pre vás aj ďalšie luxusné recepty na kuracie na karí a už je len na vás, ktorý z nich si vyskúšate.