Ak ste nikdy nejedli ohnivé kura z Nashvillu, reč je o lahodnom, ultrachrumkavom, pikantnom kurčaťu, ktoré je navyše potreté pikantným olejom. Skvele chutí v kombinácii s bielym chlebom a kyslou uhorkou.
INGREDIENCIA
- 2 kurčatá (každé s hmotnosťou cca 1,5 – 2 kg), každé nakrájané na 10 kúskov (prsia rozpolené)
- 1 lyžica čerstvo mletého čierneho korenia
- 2 lyžice plus 4 lyžičky soli
- 4 veľké vajcia
- 2 šálky cmaru alebo plnotučného mlieka
- 2 lyžice Tabasca
- 4 šálky hladkej múky
- rastlinný olej (na vyprážanie; asi 10 šálok)
- 6 lyžíc kajenského korenia
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžička chilli prášku
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička papriky
- biely chlieb a nakladané uhorky (na podávanie)
POSTUP
- Dajte kura do misy a posypte čiernym korením a 2 lyžicami soli.
- Prikryte a nechajte aspoň 3 hodiny chladiť.
- Vo veľkej mise rozšľahajte vajcia, cmar a tabasco.
- Premiešajte múku a zvyšné 4 lyžičky soli v ďalšej veľkej miske.
- Zahrievajte asi 5 cm oleja vo veľkom hrnci na stredne vysokom plameni, kým olej nedosiahne teplotu 162 stupňov Celzia.
- Osušte kurča.
- Pracujte vždy s 1 kúskom, ktoré obaľte v múčnej zmesi, straste prebytok, potom ponorte do zmesi cmar a nechajte prebytok odkvapkať späť do misy.
- Znovu posypte múkou a dajte na plech.
- Obalové kuracie kúsky smažte po 4 kusoch, počas vyprážania občas otočte.
- Kurča je hotové, keď je tmavo zlatisto hnedé a chrumkavé a keď zasuniete teplomer do najhrubšej časti kúsku, ukazuje aspoň 72 ° Celzia .
- Preneste na čistú mriežku umiestnenú vo vnútri plechu na pečenie.
- Nechajte mierne vychladnúť.
- Šľahajte kajenské korenie, trstinový cukor, chilli prášok, cesnakový prášok a papriku v strednej miske; opatrne zašľahajte aj 1 hrnček oleja.
- Vyprážané kura potrite pikantným olejom.
- Podávajte s chlebom a kyslou uhorkou.