Ohnivé kurča z Nashville

Ohnivé kurča z Nashville

Ak ste nikdy nejedli ohnivé kura z Nashvillu, reč je o lahodnom, ultrachrumkavom, pikantnom kurčaťu, ktoré je navyše potreté pikantným olejom. Skvele chutí v kombinácii s bielym chlebom a kyslou uhorkou.

INGREDIENCIA

  • 2 kurčatá (každé s hmotnosťou cca 1,5 – 2 kg), každé nakrájané na 10 kúskov (prsia rozpolené)
  • 1 lyžica čerstvo mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice plus 4 lyžičky soli
  • 4 veľké vajcia
  • 2 šálky cmaru alebo plnotučného mlieka
  • 2 lyžice Tabasca
  • 4 šálky hladkej múky
  • rastlinný olej (na vyprážanie; asi 10 šálok)
  • 6 lyžíc kajenského korenia
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžička chilli prášku
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička papriky
  • biely chlieb a nakladané uhorky (na podávanie)

POSTUP

  • Dajte kura do misy a posypte čiernym korením a 2 lyžicami soli.
  • Prikryte a nechajte aspoň 3 hodiny chladiť.
  • Vo veľkej mise rozšľahajte vajcia, cmar a tabasco.
  • Premiešajte múku a zvyšné 4 lyžičky soli v ďalšej veľkej miske.
  • Zahrievajte asi 5 cm oleja vo veľkom hrnci na stredne vysokom plameni, kým olej nedosiahne teplotu 162 stupňov Celzia.
  • Osušte kurča.
  • Pracujte vždy s 1 kúskom, ktoré obaľte v múčnej zmesi, straste prebytok, potom ponorte do zmesi cmar a nechajte prebytok odkvapkať späť do misy.
  • Znovu posypte múkou a dajte na plech.
  • Obalové kuracie kúsky smažte po 4 kusoch, počas vyprážania občas otočte.
  • Kurča je hotové, keď je tmavo zlatisto hnedé a chrumkavé a keď zasuniete teplomer do najhrubšej časti kúsku, ukazuje aspoň 72 ° Celzia .
  • Preneste na čistú mriežku umiestnenú vo vnútri plechu na pečenie.
  • Nechajte mierne vychladnúť.
  • Šľahajte kajenské korenie, trstinový cukor, chilli prášok, cesnakový prášok a papriku v strednej miske; opatrne zašľahajte aj 1 hrnček oleja.
  • Vyprážané kura potrite pikantným olejom.
  • Podávajte s chlebom a kyslou uhorkou.
Vyprážané pikantné kuracie kúsky na tácke.
www.bonappetit.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.